Πρύτανης ΕΚΠΑ: Να εμβολιαστούν άμεσα οι φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Να εμβολιαστούν άμεσα οι φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό

Αίτημα προς της Επιτροπή Εμβολιασμών και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απέστειλε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας ζητώντας να ενταχθούν άμεσα στους εμβολιασμούς το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές που εμπλέκονται σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απαιτούν φυσική παρουσία.

Να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς σε εκπαιδευτικό προσωπικό και φοιτητές που εμπλέκονται σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απαιτούν φυσική παρουσία ζητά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος.


Όπως αναφέρει άλλωστε και σχετική ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου μετά τη συνεδρίαση της 30ης Μαρτίου 2021: «Η Σύγκλητος συζήτησε το θέμα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απαιτούν φυσική παρουσία (Εργαστήρια, Κλινικές Ασκήσεις, Πρακτική Άσκηση, Αθλητικά Μαθήματα, Εκπαιδευτικές Εκδρομές κ.λπ.) και διαπίστωσε ότι η συνεχιζόμενη απαγόρευση διενέργειας των εκπαιδευτικών αυτών δραστηριοτήτων λόγω πανδημίας δημιουργεί πλέον σοβαρό πρόβλημα στην πρόοδο και ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Η Σύγκλητος, λαμβάνοντας υπόψη την επιτακτική ανάγκη διά ζώσης διενέργειας των προαναφερθεισών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, τονίζει ότι θα πρέπει, το συντομότερο δυνατόν, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Πολιτεία, ώστε αυτό να καταστεί εφικτό. Ταυτόχρονα, η Σύγκλητος προτείνει και ζητεί τη δωρεάν διάθεση “self tests”, καθώς και τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όλων των εμπλεκομένων στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απαιτούν φυσική παρουσία, εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών (Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών)».

Ο κ. Δημόπουλος, στο αίτημα που απέστειλε στις αρμόδιες Αρχές για τους Εμβολιασμούς και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τονίζει τον επείγοντα χαρακτήρα του αιτήματος και ζητά να έχει το συντομότερο απάντηση.

Σύγκλητος ΕΚΠΑ: Σοβαρό πρόβλημα πλέον η συνεχιζόμενη απαγόρευση της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr