Κινητοποίηση στην Κοσμητεία της ΣΘΕ του ΕΚΠΑ για την εξεταστική

Κινητοποίηση στην Κοσμητεία της ΣΘΕ του ΕΚΠΑ

Από το πρωί, οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στη σχολή Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ ενημερώνουν τους φοιτητές και καλούν την κυβέρνηση και το υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές με την εξεταστική και την έναρξη του νέου εξαμήνου.

Σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, όπως αναφέρουν "για μια ακόμα φορά οι φοιτητές δεν πήραν καμία σαφή απάντηση στα αιτήματά τους, παρά μόνο γενικά λόγια. Χαρακτηριστικά στο αίτημα για δωρεάν παροχή ατομικών μέτρων προστασίας, ο Κοσμήτορας επικαλούμενος την «ατομική ευθύνη» πέταξε το μπαλάκι στους φοιτητές, ενώ μετά από πίεση οι φοιτητές κατάφεραν να αποσπάσουν δέσμευση πως η κοσμητεία θα ζητήσει την πύκνωση των δρομολογίων που εξυπηρετούν τη σχολή."


Οι φοιτητές σημειώνουν:

«Απαιτούμε εδώ και τώρα η Κοσμητεία να πάρει θέση και να λύσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής για να μην κινδυνέψει η υγεία φοιτητών και εργαζόμενων.

Διεκδικούν:

  • Να δοθεί τώρα κονδύλι χρηματοδότησης για τα Ιδρύματα προκειμένου να εξασφαλιστούν μέτρα πρόληψης και υγιεινής, αλλά και οι αναγκαίες υποδομές και υλικοτεχνικός εξοπλισμός στις σχολές, αλλά και στη φοιτητική εστία.
  • Να παρέχονται τα ατομικά μέτρα προστασίας δωρεάν (μάσκες, αντισηπτικά) στις σχολές, εστίες και λέσχες σίτισης. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους της σχολής με καθημερινές απολυμάνσεις και αξιοποίηση όλων των δυνατών χώρων ώστε να τηρηθούν αποστάσεις και ωράριο για την εξεταστική που θα αποτρέπει τη συνάθροιση.
  • Να αναβαθμιστούν άμεσα οι υποδομές της σχολής ώστε να καλύψουν τις νέες ανάγκες που προέκυψαν.
  • Να προσληφθεί μόνιμο διδακτικό προσωπικό ώστε να λειτουργήσουν με μικρότερα κλιμάκια τα Τμήματα.
  • Να αξιοποιηθούν όλοι οι χώροι των Ιδρυμάτων με κατάλληλη διαμόρφωσή τους, να ανοίξουν και να λειτουργήσουν νέες εργαστηριακές αίθουσες, κλειστά αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας, να αξιοποιηθούν συνεδριακά κέντρα, δημοτικοί, ιδιωτικοί χώροι για να διεξαχθούν όλες οι διαλέξεις με τις αναγκαίες αποστάσεις.
  • Να ανακοινωθούν τώρα χωρίς καμία καθυστέρηση όλοι οι τρόποι και οι ημερομηνίες εξέτασης μαθημάτων. Να προστατευτούν φοιτητές και καθηγητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες οι ίδιοι ή οικογένειές τους. Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξέταση εξαιτίας αυτού.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη συντήρηση της σχολής και της εστίας.
  • Να γίνει πύκνωση τον δρομολογίων που εξυπηρετούν την μετακίνηση των φοιτητών από και προς τα Ιδρύματα (250, 608)».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr