Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου και του Δήμου Πεντέλης

Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Παντείου Πανεπιστημίου και του Δήμου Πεντέλης

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη και η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, με σκοπό την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής, πολιτιστικής και επιστημονικής συνεργασίας των δύο φορέων.

Κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πεντέλης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νεολαίας, Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Υπεύθυνη για τη Νέα Πεντέλη Φωτεινή Μαρκαντώνη, ενώ από το Πάντειον Πανεπιστήμιο η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών Αν. Καθηγήτρια Μαριάννα Ψύλλα, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης Καθηγητής Θεοδόσιος Παλάσκας καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αν. Καθηγητής Χρυσόστομος Στοφόρος. 


Ενδεικτικά το αντικείμενο της συνεργασίας των δύο μερών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: 

  • Τη συνεργασία για εμβληματικές δράσεις με αποτύπωμα στον αστικό χώρο και παρεμβάσεις κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
  • Την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας των δύο μερών μέσω π.χ. της παραγωγής δημοσιεύσεων, εκπαιδευτικού υλικού, τεχνογνωσίας, δεδομένων, μελετών περιπτώσεων (case studies) κ.ά. 
  • Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας πάνω σε ζητήματα που άπτονται της Ποιότητας Ζωής και της κοινωνικά αναγνωρισμένης ερευνητικής δραστηριότητας.
  • Τη φιλοξενία θέσεων Πρακτικής Άσκησης, στον Δήμο Πεντέλης, για την εκπαίδευση των προπτυχιακών, αλλά και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. 

 Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης:

  • Υποβολή από κοινού προτάσεων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα του άμεσου ενδιαφέροντος των δυο φορέων.
  • Συμμετοχή των φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης σε εθελοντικές δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος.
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους εργαζόμενους του Δήμου Πεντέλης σε θέματα δημόσιας διοίκησης, επιχειρηματικότητας, βιώσιμης ανάπτυξης κλπ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr