Τα τρία αιτήματα των καθηγητών του Παντείου για μαθήματα και εξεταστική

Τα τρία αιτήματα των καθηγητών του Παντείου για μαθήματα και εξεταστική

Πάντειον Πανεπιστήμιο: Το Δ.Σ. των μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου με δεδομένη:

α. την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας,


β. Το γεγονός ότι η διεξαγωγή των μαθημάτων και των εξετάσεων είναι ευθύνη των μελών ΔΕΠ στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας, καλεί το Yπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και τη χρηματοδότηση ώστε να διαμορφώσει ασφαλείς συνθήκες για τη διεξαγωγή των μαθημάτων και των εξετάσεων.

Συγκεκριμένα ζητάμε:

1. Τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με ιχνηλάτηση και πρόσθετα δωρεάν τεστ για όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα και παρουσία σταθερών κλιμακίων του ΕΟΔΥ στα ιδρύματα και στις φοιτητικές εστίες,

2. Έκτακτη ενίσχυση των Ιδρυμάτων για τη διασφάλιση των όρων εκπαιδευτικής διαδικασίας και ανέρευση όλων των αναγκαίων και κατάλληλων χώρων για τη διενέργεια των εξετάσεων με φυσική παρουσία και υγειονομική ασφάλεια,

3. Για όσο διαρκεί η επιδημική έξαρση, να παρασχεθεί η δυνατότητα εναλλακτικών τρόπων διδασκαλίας/εξέτασης για τους νοσούντες, τα υπό διερεύνηση κρούσματα και τις ευάλωτες ομάδες.

Το ΔΣ ζητά επίσης την εφαρμογή ευρύτερων μέτρων και πολιτικών περιορισμού της μετάδοσης του ιού και αντιμετώπισης των επιπτώσεών του, τα οποία επηρεάζουν την ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και όλων των πολιτών, όπως η βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς για ασφαλέστερη μετακίνηση και η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Πάντειου Πανεπιστημίου

Σύνοδος Πρυτάνεων: Τι αποφασίστηκε για την Εξεταστική Ιανουαρίου 2022

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr