Οι Πρυτανικές Αρχές του Παντείου Πανεπιστημίου για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Οι Πρυτανικές Αρχές του Παντείου Πανεπιστημίου για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες,

Απευθύνουμε ένα θερμό καλωσόρισμα σε όσες και όσους πέτυχαν σε ένα από τα εννέα τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου. Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας, η οποία ευχόμαστε να είναι μία από τις πολλές επιτυχίες της ζωής σας! Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη ήταν η προηγούμενη χρονιά και τις δυσμενείς συνθήκες υπό τις οποίες προετοιμαστήκατε για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ελπίζουμε η φοίτησή σας στο Πάντειο να σας αποζημιώσει και να περάσετε μαζί μας τα ωραιότερα χρόνια σας.


Μαζί με τους πρωτοετείς, καλωσορίζουμε και τους δευτεροετείς φοιτητές που δεν έχουν έρθει στο Πανεπιστήμιο και το γνώρισαν μόνο μέσω της οθόνης του υπολογιστή και του κινητού τους. Καλωσορίζουμε, επίσης, πίσω στις αίθουσες και τους τριτοετείς και τους τεταρτοετείς, που έχουν στερηθεί μεγάλο μέρος της φοιτητικής τους ζωής.

Το Πάντειο είναι ένα από τα ιστορικότερα ιδρύματα της χώρας μας και έχει συνδεθεί με μεγάλες προσωπικότητες του δημόσιου βίου. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριές του διακρίνονται για την ερευνητική τους δραστηριότητα, τις δημοσιεύσεις τους και τη δημόσια παρουσία τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Απόφοιτοί μας κατέχουν υψηλές θέσεις στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές τους ικανότητες σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων. Το Πανεπιστήμιό μας είναι κόμβος παραγωγής νέας γνώσης, εξωστρεφές, ανοιχτό στην κοινωνία, την καινοτομία και τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Ως πανεπιστήμιο που ειδικεύεται στις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες, το Πάντειο δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, στην ανάπτυξη ελεύθερης προσωπικότητας και στην καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων. Πέρα από τα μαθήματα, σειρά επιστημονικών δραστηριοτήτων και κοινωνικών δράσεων, μαζί με τα προγράμματα πρακτικής άσκησης, προσφέρουν ευκαιρίες σε φοιτητές και φοιτήτριες να ολοκληρώσουν μια εκπαίδευση που υπερβαίνει τα γνωστικά όρια της επιστήμης και αφορά την καλλιέργεια του πολίτη και την είσοδο στην αγορά εργασίας.

Το επόμενο ακαδημαϊκό έτος είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας, διδάσκοντες και φοιτητές. Μετά από ενάμιση χρόνο τηλεκπαίδευσης, παρόλο που η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Πάντειο διεξήχθη ομαλά και αποτελεσματικά, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουμε στη δια ζώσης διδασκαλία. Η πράξη είναι βεβαίως πιο δύσκολη από την επιθυμία. Ιδιαίτερα όταν έχουμε αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και γνωρίζουμε ότι η πανδημία είναι ακόμη ανάμεσά μας και η εξέλιξή της, απρόβλεπτη.

Χρειάζεται λοιπόν να σχεδιάσουμε πολύ προσεκτικά τους όρους επιστροφής στην ακαδημαϊκή κανονικότητα, που τόσο μας έχει λείψει, και να συνεργαστούμε ώστε και να προφυλάξουμε συναδέλφους και φοιτητές που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και να εξασφαλίσουμε τη δια ζώσης διδασκαλία. Η προηγούμενη φάση της πανδημίας μας δίδαξε ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο και ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το απρόοπτο. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να ληφθούν από όλους μας όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, αποτελούν προϋπόθεση για την επιστροφή στις αίθουσες.

Σας περιμένουμε να δώσετε δημιουργική πνοή στο Πανεπιστήμιό μας, να εμπνευστείτε από το ξεχωριστό ακαδημαϊκό μας περιβάλλον και να ενταχθείτε στην παντειακή κοινότητα, η οποία συνεχώς ανανεώνεται και διευρύνεται.    

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη

Οι Αντιπρυτάνεις

Καθηγητής Χαράλαμπος Οικονόμου              Καθηγήτρια Πηνελόπη Φουντεδάκη
Καθηγητής Χρίστος Παπαθεοδώρου             Αν. Καθηγήτρια Μαριάννα Ψύλλα

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr