Πάντειο: Μήνυμα της Πρυτάνεως προς τους φοιτητές για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους

Πάντειο: Μήνυμα της Πρυτάνεως κ. Χριστίνας Κουλούρη για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους

Αγαπητοί μας φοιτητές, αγαπητές μας φοιτήτριες,

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά! Παρά τις αντιξοότητες, παρά τις δυσμενείς συνθήκες υπό τις οποίες ξεκινάμε, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το Πανεπιστήμιό μας ανοιχτό, ότι θα συνεχίσουμε την επιστημονική μας δραστηριότητα κι ότι τα μαθήματα θα γίνουν –εξ αποστάσεως βεβαίως, αλλά θα γίνουν.


Ζούμε σε μια παράδοξη «κανονικότητα», με ένα πανεπιστήμιο που ανοίγει τις πόρτες του στους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες αλλά και σε εκείνους των παλαιότερων ετών όχι κυριολεκτικά αλλά ψηφιακά. Σας υποδεχόμαστε μέσα από την οθόνη, με διακοπτόμενο ήχο και συχνά κλειστές κάμερες. Χωρίς εικόνα αληθινή, χωρίς την αίσθηση του αμφιθεάτρου που φτιάχνει κοινότητα και οικοδομεί τη σχέση καθηγητή/καθηγήτριας και φοιτητή/φοιτήτριας. Και που οικοδομεί βεβαίως τη σχέση μεταξύ σας∙ των «έμπειρων» με τους νεότερους, των πρωτοετών ανάμεσα στα τμήματα.

Το Πάντειο ήταν πάντα μια διακριτή κοινότητα. Μικρό πανεπιστήμιο, με εννέα μόλις τμήματα, αλλά με ισχυρό αποτύπωμα στον δημόσιο βίο της χώρας. Οι απόφοιτοί του έχουν κατακτήσει υψηλά αξιώματα και έχουν διακριθεί σε πολλά επαγγελματικά πεδία, γιατί το Πάντειο, ως το μοναδικό στην Ελλάδα πανεπιστήμιο κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, προσφέρει πρωτίστως παιδεία, κριτική σκέψη και ευρύ φάσμα δεξιοτήτων.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Παντείου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Όλα αυτά συνεχίζουν να προσφέρονται μέσα από τις εικονικές αίθουσες και την ηλεκτρονική επικοινωνία διδασκόντων και διδασκομένων. Διδάσκοντες και διδάσκουσες έχουν επενδύσει πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια ώστε το ψηφιακό μάθημα να αναπληρώσει το δια ζώσης και η γενιά αυτή των φοιτητών, η δική σας γενιά, που βρέθηκε στη δίνη μιας δραματικής ιστορικής εποχής να μην αδικηθεί. Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά ότι αυτό δεν είναι απολύτως εφικτό. Γι΄ αυτό και περιμένουμε να επιστρέψουμε μαζικά στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα ώστε να αναβιώσουμε την ακαδημαϊκή κανονικότητα.

Μέχρι τότε, σας καλούμε να μετέχετε ενεργά και με δημιουργικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ακαδημαϊκή ζωή. Ελεύθερα σεμινάρια, διαλέξεις, συζητήσεις και συνέδρια θα οργανώνονται από τα Τμήματα και τις ερευνητικές μονάδες του Παντείου και θα είναι προσβάσιμα μέσω Διαδικτύου. Εκεί, στις ψηφιακές πλατφόρμες, θα συναντηθούμε προσωρινά, θα μας γνωρίσετε και θα σας γνωρίσουμε.

Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη
Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Πάντειο: Αναστέλλει τη λειτουργία της και η Γραμματεία του Τμήματος ΕΜΠΟ

Πάντειο: Αναστολή λειτουργίας της Γραμματείας του Τμήματος ΔΕΠΣ για λόγους δημόσιας υγείας

Πάντειο: Ξεκινά η δήλωση των μαθημάτων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr