ΟΠΑ: Κατάληψη για 9η εβδομάδα στην ΑΣΟΕΕ / ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

ΟΠΑ: Κατάληψη για 9η εβδομάδα στην ΑΣΟΕΕ / ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Η πιο κρίσιμη εβδομάδα καθώς ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα Μη κρατικά Πανεπιστήμια (Ιδιωτικά Πανεπιστήμια). Εκ νέου συνέχιση της κατάληψης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) αποφάσισαν οι φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα», μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε ο φοιτητικός σύλλογος ΑΣΟΕΕ σήμερα Τρίτη 5/3.

Η συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το μεσημέρι με την ψήφιση του.


Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, το Πανεπιστήμιο θα τελεί υπό κατάληψη μέχρι την άλλη Τρίτη 12/3.

Μεταξύ άλλων οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • Κατάληψη μέχρι την επόμενη Τρίτη 12/03, μετά από την μαζική Γενική Συνέλευση.
  • Καλούν σε μεγάλη πανελλαδική - πανεκπαιδευτική πορεία την Παρασκευή 8/3, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στα προπύλαια, στις 12:00.
  • Καλούν σε πανελλαδικό συντονιστικό γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων μετά την κινητοποίηση.

Από την Πρυτανεία του ΟΠΑ ανακοινώνεται ότι η πρόσβαση στο συγκρότημα του Κεντρικού Κτηρίου του ΟΠΑ δεν θα είναι δυνατή από την Τετάρτη 6 Μαρτίου έως και την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, λόγω φοιτητικών κινητοποιήσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας μεταδώσουν, εδώ, με Συνεχή Ενημέρωση, τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων όλων των Πανεπιστημίων, μείνετε συντονισμένοι!

Αποτελέσματα της Γ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr