SAS και Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ εισάγουν νέα εξειδίκευση στη Στατιστική και στην Επιστήμη των Δεδομένων

Η SAS και το Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ εισάγουν νέα εξειδίκευση στη Στατιστική και στην Επιστήμη των Δεδομένων

Το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και η SAS, ηγέτιδα εταιρία στο χώρο των Advanced Analytics και της Τεχνητής Νοημοσύνης ενισχύουν την πολυετή συνεργασία τους εισάγοντας το πρώτο πρόγραμμα Ακαδημαϊκής Εξειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στη Στατιστική και Επιστήμη Δεδομένων με τη χρήση της SAS (SAS Academic Specialization in Statistics and Data Science) στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για τους φοιτητές του τμήματος και αποτελεί προϊόν εκτενούς σχεδιασμού και συνεργασίας μεταξύ του Ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Στατιστικής και της SAS με στόχο την εξειδίκευση των φοιτητών σε νέες τεχνολογίες και καίρια επιστημονικά πεδία της επιστήμης των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης όπως η μηχανική μάθηση (machine learning), η μοντελοποίηση δεδομένων μεγάλου όγκου (big data) και τα Cloud Analytics.


«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία με τη SAS, μια εταιρεία με διαχρονικά σταθερή παρουσία στα Ελληνικά πανεπιστήμια. Η δυνατότητα εξειδίκευσης των φοιτητών μας σε σύγχρονες τεχνολογίες Analytics μέσα από εφαρμογές SAS σε πραγματικά use cases από τον επιχειρηματικό κόσμο συνάδει απόλυτα με την επιδίωξή μας για συνεχή αναβάθμιση του επιστημονικού προφίλ των αποφοίτων μας, ώστε αυτοί να είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τον data-driven προσανατολισμό των σύγχρονων επιχειρήσεων, αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας», σημειώνει ο Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής Δρ. Ιωάννης Ντζούφρας.

Ο Υπεύθυνος του τμήματος Εκπαίδευσης και Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων στη SAS Ελλάδας Δρ. Στέφανος Κεχαγιάς σχολιάζει: «H Στατιστική και η Επιστήμη των Δεδομένων, πεδία στα οποία η SAS έχει τις ιδρυτικές της καταβολές, είναι ζωτικοί πυλώνες του εν εξελίξει ψηφιακού μετασχηματισμού στη χώρα μας. Η συνεργασία μας με το Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ, ένα τμήμα υψηλότατου ακαδημαϊκού επιπέδου και διεθνούς εκτίμησης που διαρκώς αναζητά τη βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας, ενισχύει το θεωρητικό υπόβαθρο των ήδη περιζήτητων φοιτητών του Τμήματος με τις πλέον σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες Μηχανικής Μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης. Είμαστε περήφανοι για την ενίσχυση της συνεργασίας με το ΟΠΑ και προσμένουμε να καλωσορίσουμε την πρώτη τάξη αποφοίτων αυτό το φθινόπωρο».


Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής Δρ. Ιωάννης Ντζούφρας


Υπεύθυνος του τμήματος Εκπαίδευσης και Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων στη SAS Ελλάδας Δρ. Στέφανος Κεχαγιάς

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr