ΟΠΑ: Υποβολή δικαιολογητικών και ενεργοποίηση λογαριασμών πρωτοετών φοιτητών

ΟΠΑ: Υποβολή δικαιολογητικών και ενεργοποίηση λογαριασμών πρωτοετών φοιτητών

Η διεύθυνση Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει ότι οι πρωτοετείς φοιτητές του ΟΠΑ (ηλεκτρονικά εγγραφέντες μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας) που έχουν υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://uregister.aueb.gr, για να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους φοιτητές (Ηλεκτρονική Γραμματεία, e-class, webmail, Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα κ.λπ.).

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΟΠΑ, μπορείτε να την δείτε εδώ.


Για αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία ενεργοποίησης λογαριασμών για τις ηλεκτρονικές  υπηρεσίες πατήστε εδώ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ - ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
των κατηγοριών (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, 10%) 

Η διεύθυνση Εκπαίδευσης υπενθυμίζει τους πρωτοετείς φοιτητές των κατηγοριών ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και 10%, που δεν έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ταυτοποίηση τους, ότι ΠΡΕΠΕΙέως και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://dept.aueb.gr/el/ipiresia-eggrafis-protoeton για να τα υποβάλουν, βάζοντας ως Κωδικό Χρήστη τον 8-ψήφιο Κωδικό Εξετάσεων και Συνθηματικό τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Μετά την είσοδό σας στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και να αναρτήσετε τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Αίτηση εγγραφής επιτυχόντων 2022 (αρχείο pdf από την εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων https://eregister.it.minedu.gov.gr)
  • Σκαναρισμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (αρχείο pdf, σε μία σελίδα και οι δύο όψεις)
  • Ψηφιακή έγχρωμη φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας (αρχείο jpg ή png ή jpeg)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 

Προτιμήστε να ανεβάσετε τη φωτογραφία που θα χρησιμοποιήσετε για τη φοιτητική ταυτότητα - πάσο.

Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι πρόσφατη, έγχρωμη, καθαρή και να απεικονίζει ευκρινώς μόνο το πρόσωπό σας. Αποφύγετε να ανεβάσετε φωτογραφία από σαρωτή εκτός αν είναι καλής ποιότητας.

Για να γίνει δεκτή μια φωτογραφία από το σύστημα θα πρέπει να έχει διαστάσεις 300x360 pixels, να είναι τύπου jpg ή png ή jpeg και το μέγεθος να μην υπερβαίνει τα 100 KB.

Πληροφορίες για σίτιση, στέγαση, γυμναστική, ξένες γλώσσες, πολιτιστικές δραστηριότητες, υποτροφίες, οικονομικές ενισχύσεις μπορείτε να βρείτε στη Φοιτητική Λέσχη του ΟΠΑ στη σελίδα https://lesxi.aueb.gr/

Το ΟΠΑ καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες

Αγαπητά νέα μέλη της οικογένειας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο νέο σας «σπίτι», το οποίο είναι πανέτοιμο να σας υποδεχτεί και να σας προσφέρει πολλές ωραίες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες πανεπιστημιακής ζωής.

Εδώ θα έχετε την τύχη να διαβείτε τους δρόμους της γνώσης που θα σας οδηγήσουν στα πιο χρήσιμα και ενδιαφέροντα μονοπάτια της επαγγελματικής σας ζωής. Για τη σταδιοδρομία που θα αναδείξει το ταλέντο και τη γνώση σας, για την καριέρα που ονειρεύεστε.

Εδώ θα έχετε την τύχη να γνωρίσετε μοναδικούς ανθρώπους, εκπληκτικούς επιστήμονες, αλλά και να κάνετε φιλίες που θα σας ακολουθούν για όλη σας τη ζωή. Για τους ισχυρούς δεσμούς που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας σε επαγγελματικό επίπεδο.

Εδώ στο ΟΠΑ, θα γνωρίσετε τις απαράμιλλες αξίες της Αριστείας στην Εκπαίδευση και την Έρευνα, της Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς στην Κοινωνία και την Οικονομία. Οι αξίες αυτές θα διαμορφώσουν την προσωπικότητά σας, προσθέτοντας τα ουσιαστικά στοιχεία που θα καθορίσουν - σε μεγάλο βαθμό - το μέλλον σας και θα σας βοηθήσουν να συμβάλλετε σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Αναγνωρίζουμε τον μεγάλο άθλο που καταφέρατε και γνωρίζουμε τον αγώνα που δώσατε για να φτάσετε εδώ. Σας αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια, τόσο σε εσάς όσο και στους γονείς σας. Οι γονείς σας μόνο υπερηφάνεια μπορούν να αισθάνονται ταυτόχρονα με το μοναδικό συναίσθημα της ανταμοιβής των κόπων για τα παιδιά τους.

Φοιτήτριες, φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών: το ωραίο ταξίδι ξεκινάει τώρα!

Η ζωή στο ΟΠΑ αρχίζει όμορφα, οι δραστηριότητες για εσάς είναι πολλές, οι εμπειρίες που θα ζήσετε θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη σας. Σας προκαλούμε να έχετε υψηλές προσδοκίες, αλλά και να αγωνιστείτε-προσωπικά και ομαδικά-για τα πιο υψηλά επιτεύγματα της γνώσης, της έρευνας και των αξιών μας.

Δημιουργήσαμε μια εβδομάδα υποδοχής (10-14 Οκτωβρίου) προκειμένου να γνωρίσετε τις αξίες, τις επιτυχίες, τα επιτεύγματα του ΟΠΑ μέσα από έναν κύκλο εκδηλώσεων ενημερωτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών, προκειμένου να γνωρίσετε την κουλτούρα του ΟΠΑ. Η κορύφωση των δραστηριοτήτων της εβδομάδας υποδοχής είναι η συναυλία της 14ης Οκτωβρίου, όπου η κοινότητα του ΟΠΑ θα βρίσκεται όλη μαζί για έναν κοινωνικό σκοπό.

Μαζί, συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών και της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΟΠΑ, σας καλωσορίζω και σας εύχομαι ολόθερμα μια λαμπρή ακαδημαϊκή πορεία.

Ο Πρύτανης
Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης

Γνωρίστε το ΟΠΑ μέσα από το Virtual Walkthrough

Εδώ θα βρείτε τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές για τη φοίτησή σας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

Δείτε ένα σύντομο video για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr