Συνεργασία ΟΠΑ με το Michigan State University σε θέματα Ψηφιακού Επιχειρείν

Συνεργασία Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Michigan State University σε θέματα Ψηφιακού Επιχειρείν

Στο πλαίσιο υλοποίησης των στόχων διεθνοποίησής του, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργάνωσε με επιτυχία το πρώτο Διεθνές Θερινό Σχολείο (Summer School) σε θέματα Ψηφιακού Επιχειρείν, σε συνεργασία με το Eli Broad College of Business του Michigan State University.

Πρόκειται για μια συνεργασία του ΟΠΑ με ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, του οποίου η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων τόσο στα προπτυχιακά όσο και στα μεταπτυχιακά της προγράμματα, κατέχει συστηματικά τις πρώτες θέσεις Διεθνών κατατάξεων. Πιο συγκεκριμένα, τόσο το ΜΒΑ πλήρους φοίτησης, όσο και τα προπτυχιακά προγράμματα του Eli Broad College of Business, κατατάσσονται μεταξύ των καλύτερων 20 δημοσίων σχολών διοίκησης επιχειρήσεων των ΗΠΑ.


Το θερινό σχολείο διεξήχθη σε συνεργασία με το Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στη Σύρο και είχε ως αντικείμενο το Ψηφιακό Επιχειρείν (DigBiz). Οι 27 φοιτητές του Michigan State University που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τεχνολογίες αιχμής και να επιμορφωθούν σε επίκαιρα θέματα ψηφιακού μάρκετινγκ. Παράλληλα, μέσω επισκέψεων σε εταιρείες αλλά και διαλέξεων, οι συμμετέχοντες κατανόησαν πώς να μετατρέπουν μια εξαιρετική ιδέα σε μια φιλόδοξη start-up. Για  να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα και να λάβουν πιστωτικές μονάδες από το ΟΠΑ, οι φοιτητές κλήθηκαν να υποβάλλουν μια ομαδική εργασία με παραδοτέο ένα επιχειρηματικό πλάνο.

Στο πρόγραμμα δίδαξαν ακαδημαϊκοί από το ΟΠΑ και το εξωτερικό, καθώς και έμπειροι επαγγελματίες από τον χώρο του Ψηφιακού Επιχειρείν.

Σχολιάζοντας το Θερινό Σχολείο, ο Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ Καθηγητής Β. Παπαδάκης, ανέφερε: «Η εξαιρετικά θετική αξιολόγηση του θερινού προγράμματος από τους συμμετέχοντες αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο ότι η νέα αυτή συνεργασία του ΟΠΑ με το κορυφαίο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, έχει τις προοπτικές να εξελιχθεί σε έναν μακροχρόνια επιτυχημένο θεσμό. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας που το σχεδίασαν και το υλοποίησαν αποτελεσματικά. Στρατηγικός στόχος του ΟΠΑ είναι η δημιουργία θερινών προγραμμάτων με κορυφαία διεθνή Πανεπιστήμια, στα αντικείμενα που αυτό θεραπεύει».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr