Αποφασίστηκε η Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης στο ΟΠΑ

Αποφασίστηκε η Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης στο ΟΠΑ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αποφάσισε τη λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης στο ΟΠΑ στο Τμήμα Σπουδών.

Οι αρμοδιότητες που θα έχει:


1. Η μελέτη εκπαιδευτικών συστημάτων και προγραμμάτων διδασκαλίας άλλων κρατών, η εξαγωγή πορισμάτων και η υποβολή σχετικών προτάσεων.

2. Η κατάρτιση προτύπων οδηγών σχεδίασης μαθήματος και διδασκαλίας ανά ομάδα γνωστικών αντικειμένων.

3. Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

4. Η κατάρτιση προτάσεων προμήθειας εξοπλισμού για την αναβάθμιση της διδασκαλίας των προγραμμάτων σπουδών.

5. Η μελέτη και εφαρμογή στην εκπαιδευτική διαδικασία διεπιστημονικών μεθόδων υποστήριξης φοιτητών με μαθησιακές δυσκολίες.

6. Η μέριμνα για την αξιοποίηση των σύγχρονων μεθοδολογιών, τεχνολογιών και τεχνικών της διδακτικής, για την παραγωγή του υπάρχοντος εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή, και την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής μάθησης.

7. Η οργάνωση σεμιναρίων με αποδέκτες τους διδάσκοντες του Ιδρύματος όλων των κατηγοριών με αντικείμενο τις τεχνικές συγγραφής εκπαιδευτικού υλικού.

8. Η παροχή οδηγιών και εργαλείων:

α) Στους διδάσκοντες, για την αποτελεσματική σχεδίαση, διδασκαλία και αξιολόγηση των μαθημάτων τους, καθώς και τη βελτίωση των διδακτικών μεθόδων που χρησιμοποιούν.

β) Στους φοιτητές, για την προσέγγιση και οργάνωση της μαθησιακής διαδικασίας, την ανάπτυξη αποτελεσματικών τεχνικών μάθησης, την επίτευξη μαθησιακών αποτελεσμάτων και την αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών.

Διάκριση του καθηγητή του ΟΠΑ Διομήδη Σπινέλλη από την IEEE Computer Society

ΟΠΑ / Υποβολή αιτήσεων για διακοπή σπουδών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr