ΟΠΑ: Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή εν ώρα μαθήματος

ΟΠΑ: Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή εν ώρα μαθήματος

Μια ομάδα με τον τίτλο "Αναρχικοί/ες" ανέλαβε την ευθύνη του ξυλοδαρμού του καθηγητή του ΟΠΑ, εν ώρα μαθήματος μέσα στο αμφιθέατρο με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι "Αναρχικοί/ες" με το κείμενο εξηγούν του λόγους που προέβησαν στον ξυλοδαρμό του καθηγητή.


«Την Τρίτη 11/01/22 εισβάλλαμε συντονισμένα στο αμφιθέατρο Α του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια μαθήματος που δίδασκε ο .... Ο προπυλακισμός του, η γραφή συνθημάτων στους τοίχους του αμφιθεάτρου και η σωματική βία που του ασκήσαμε αποτέλεσαν τα βασικά μας μέσα για την ανάδειξη ενός ζητήματος που έχει θαφτεί γύρω από ισχυρές γνωριμίες», αναφέρεται στο κείμενο, ενώ σημειώνονται, μεταξύ άλλων και τα εξής:

  • Εξαιτίας αυτής της συγκάληψης επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε την δράση σε ένα αμφιθέατρο γεμάτο φοιτητές, γνωρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή διάδωση του ζητήματος εκθέτοντας τόσο αυτόν, όσο και κρατικά στελέχη και μηχανισμούς που σε κάθε περίπτωση θα προσπαθούν να καλύπτουν κοινά μυστικά σε αυτούς που απειλούν την ‘’αψεγάδιαστη’’ εικόνα τους.
  • Σε μια τελευταία προσπάθεια θαψίματος από τα καθεστωτικά μέσα και τον ..., τα κίνητρα της επίθεσης εναντίον του, παρουσιάστηκαν ως προσωπικές κόντρες, υπονοώντας ότι επρόκειτο για ενα κατευθυνόμενο απο τρίτους, μαφιόζικου τύπου χτύπημα. Πράγμα παράλογο, γιατί ο αναρχικός μας χαρακτήρας καθ’όλη την διάρκεια της παρέμβασης ήταν ευδιάκριτος και ο λόγος μας πολύ συγκεκριμένος.

Επιστολή Πρυτανικών Αρχών του ΟΠΑ προς τους φοιτητές του

Πρυτανικές Αρχές ΟΠΑ: "Είμαστε στη διάθεση των φοιτητών για έναν εποικοδομητικό διάλογο"

Οι Πρυτανικές Αρχές του ΟΠΑ για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης Καθηγητή

ΑΣΟΕΕ: Επιτέθηκαν σε καθηγητή και φοιτητές εν ώρα μαθήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του ΟΠΑ - Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr