Επεισόδια ξέσπασαν νωρίτερα έξω από την ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια ξέσπασαν νωρίτερα έξω από την ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια βρίσκονται σημειώθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ (το μεσημέρι της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου 2022). Όπως μεταδόθηκε, ομάδα κουκουλοφόρων, βγήκε από το κτίριο του πανεπιστημίου, άναψε φωτιές σε κάδους και πέταξε πέτρες σε δυνάμεις της αστυνομίας.

Η οδός Πατησίων έκλεισε για λίγη ώρα και στα δύο ρεύματα, ωστόσο η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά με την έλευση πυροσβεστικού οχήματος που μετέβη στο σημείο για να σβήσει τις φωτιές.


Η ομάδα των 30 με 40 ατόμων διαλύθηκε στα γύρω στενά. Προς ώρας είναι άγνωστο εάν η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Οι πρυτανικές αρχές της ΑΣΟΕΕ προχώρησαν σε ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι πρόθυμες να μπουν σε διάλογο με τους φοιτητές, στον απόηχο των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρυτανείας

«Οι Πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι στη διάθεση των φοιτητών του Πανεπιστημίου για έναν εποικοδομητικό διάλογο, για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα.

Ο διάλογος αυτός για να είναι ουσιαστικός προτείνεται να διεξαχθεί με ολιγομελή επιτροπή που θα οριστεί από τους εκπροσώπους των φοιτητών κάτω από συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας λόγω της πανδημίας.

Εκ της πρυτανείας».

Χρήστες του twitter ανέβασαν βίντεο από τα επεισόδια:

Νωρίτερα φοιτητές, μέλη του φοιτητικού συλλόγου προχώρησαν σε δεύτερη κινητοποίηση στην πρυτανεία της σχολής με απαίτηση να μιλήσουν στις πρυτανικές αρχές, οι οποίες όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι "για δεύτερη φορά απουσιάζουν επιδεικτικά. Που είναι ο Πρύτανης;". Λίγο αργότερα, οι Πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησαν σε έκτακτη ανακοίνωση με μοναδικό αποδέκτη τους φοιτητές του Πανεπιστημίου στην οποία αναφέρει ότι: «Οι Πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι στη διάθεση των φοιτητών του Πανεπιστημίου για έναν εποικοδομητικό διάλογο, για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα» και επισημαίνει πως: «Ο διάλογος αυτός για να είναι ουσιαστικός προτείνεται να διεξαχθεί με ολιγομελή επιτροπή που θα οριστεί από τους εκπροσώπους των φοιτητών κάτω από συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας λόγω της πανδημίας».

Φωτό από την σημερινή διαμαρτυρία των φοιτητών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr