ΑΣΟΕΕ ΕΝΤΑΣΗ: Μπήκαν στο ΟΠΑ & προσπάθησαν να γκρεμίσουν τοίχο - Έξι συλλήψεις φοιτητών (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπήκαν στο ΟΠΑ και προσπάθησαν να γκρεμίσουν τοίχο για να προχωρήσουν σε κατάληψη - Έξι συλλήψεις

Αστυνομική επιχείρηση εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Συνελήφθησαν έξι άτομα, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία επιχείρησαν να ανακαταλάβουν χώρο του πανεπιστημίου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να γκρεμίσουν τοίχο με τον οποίο είχε κλειστεί ο χώρος της κατάληψης, αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ύστερα από ενημέρωση των πρυτανικών αρχών.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, που ενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Για την χθεσινή υπόθεση ξυλοδαρμού καθηγητή εν ώρα μαθήματος δόθηκε εντολή ποινικής έρευνας από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπουλου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε:

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς ομάδα ατόμων πραγματοποιούσε με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και σφυριών φθορές στην τοιχοποιία του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι (6) άτομα και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr