ΑΣΟΕΕ: Επιτέθηκαν σε καθηγητή και φοιτητές εν ώρα μαθήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο ΑΣΟΕΕ: Επιτέθηκαν σε καθηγητή και φοιτητές εν ώρα μαθήματος!

Σε αμφιθέατρο, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών την ώρα που γινόταν μάθημα, εισέβαλε ομάδα κουκουλοφόρων, λίγο μετά τις 16.20 το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα», καθώς ο εν λόγω καθηγητής δίδασκε, μια ολιγομελή ομάδα 5-6 ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλε στο αμφιθέατρο και άρχισαν να τον χτυπούν.


Κάποιοι από τους φοιτητές σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» έσπευσαν να βοηθήσουν τον καθηγητή, με αποτέλεσμα να δεχτούν χτυπήματα και αυτοί. Αφορμή για το περιστατικό φαίνεται να είναι δικαστική υπόθεση του εν λόγω καθηγητή.

Στο σημείο κατέφθασαν πριν από λίγο αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Την προανάκριση για το συμβάν στο ΟΠΑ διενεργεί η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΟΠΑ για την επίθεση σε καθηγητή εν ώρα διδασκαλίας

Δείτε βίντεο φοιτητών από την επίθεση κατά του καθηγητή, μέσα από την αίθουσα της σχολής:

Ανάρτηση στο Twitter έκανε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γραμματέας ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με την επίθεση εναντίον του καθηγητή.

«Απαράδεκτες και αποκρουστικές οι εικόνες ξυλοδαρμού καθηγητή της ΑΣΟΕΕ. Προσβάλλουν τη δημοκρατία μας. Προσβάλλουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η βία έχει μόνο μια απάντηση. Την παραδειγματική τιμωρία και την εφαρμογή του νόμου», έγραψε στο twitter.

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση σε καθηγητή και φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ

Την επίθεση κουκουλοφόρων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, καλώντας «κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Η επίθεση κουκουλοφόρων τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών καταδικάζεται αυτονόητα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη.

Η ντροπιαστική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον ίδιο τον χώρο του πανεπιστημίου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που αυτονόητα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι δυσφημούν για ακόμη μία φορά το φοιτητικό κίνημα, με το οποίο όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και βρίσκονται σε ευθεία ιδεολογική, πολιτική και ηθική αντιπαράθεση.

Ακόμα η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr