Το ΟΠΑ για τα περιστατικά βίας στο πανεπιστήμιο -Σε ποιες ενέργειες προέβη

Το ΟΠΑ για τα περιστατικά βίας στο πανεπιστήμιο -Σε ποιες ενέργειες προέβη

Η ανακοίνωση του ΟΠΑ για τα περιστατικά βίας που έλαβαν χώρα στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα «Φοιτητικά Νέα»

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εξέδωσε ανακοινωθέν όπου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα περιστατικά βίας που εκδηλώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου, και οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου επιθυμούν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τις ενέργειές της.


Πιο αναλυτικά, οι Πρυτανικές Αρχές δηλώνουν πως αντέδρασαν άμεσα με τις παρακάτω ενέργειες:  

1. Διενεργήθηκε έρευνα για την κάθε περίπτωση βίαιου περιστατικού εναντίον των φοιτητών μας και στάλθηκε σχετική αναφορά στις αρμόδιες αρχές για τις περαιτέρω ενέργειές τους.
2. Προγραμματίστηκε η αποκατάσταση του εσωτερικού χώρου του κεντρικού κτηρίου.
3. Ενημερώθηκαν με εσωτερικό μήνυμα όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΟΠΑ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να διασφαλίσουμε στις φοιτήτριες και στους φοιτητές μας και σε όλα τα μέλη της κοινότητας του ΟΠΑ τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε η επιστροφή στην ομαλότητα-από κάθε πλευρά της- να προσφέρει εκ νέου τα οφέλη της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και της επίτευξης των ευρύτερων στόχων της ακαδημαϊκής κοινότητάς μας» τονίζουν οι Πρυτανικές Αρχές στο ανακοινωθέν που εξέδωσε.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από το πρώτο περιστατικό βίας που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη εντός του ΟΠΑ και στο σημείο επικρατούσε αναστάτωση.

Εντάσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr