Παγκόσμια Αναγνώριση για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης του ΟΠΑ για το 2022

Παγκόσμια Αναγνώριση για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2022

Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη των Πανεπιστημίων από τον διεθνή φορέα αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS), τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) βρίσκονται για μια ακόμα χρονιά μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως. 

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΜΣ:


  • στο Μάρκετινγκ & Επικοινωνία κατατάχθηκε στην 76η θέση παγκοσμίως 
  • στην Επιχειρηματική Αναλυτική κατατάχθηκε στην 78η θέση παγκοσμίως 
  • στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική κατατάχθηκε στην 97η παγκοσμίως,  και διατήρησε την υψηλότερη θέση μεταξύ των αντίστοιχων Ελληνικών ΠΜΣ 
  • στη Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό (MBA) κατατάχθηκε μεταξύ των θέσεων 111-120 παγκοσμίως, και στην 36η θέση στην Ευρώπη. Επίσης αναδείχθηκε στην υψηλότερη κατάταξη μεταξύ των αντίστοιχων Ελληνικών ΠΜΣ

Τα κριτήρια κατάταξης για τις προαναφερθείσες αξιολογήσεις είναι η φήμη του Ιδρύματος στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα (thought leadership), η προοπτική απασχόλησης των αποφοίτων (employability), η απόδοση της επένδυσης των ΠΜΣ (return on investment), η άποψη στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων που συνεργάζονται με ΠΜΣ (Alumni Outcomes) και τα ποσοστά γυναικών και αλλοδαπών σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό των ΠΜΣ (Class & Faculty Diversity).  

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προαναφερθέντα ΠΜΣ του ΟΠΑ συγκέντρωσαν σημαντικά υψηλότερη βαθμολογία από τον παγκόσμιο μέσο όρο στα περισσότερα κριτήρια. 

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητής Βασίλειος Βασδέκης δήλωσε: «Τα αποτελέσματα αυτά αναδεικνύουν το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό έργο που προσφέρεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΟΠΑ και χαρακτηρίζει την επίμονη προσπάθεια που καταβάλλεται από κάθε μέλος της για την υλοποίηση της στρατηγικής επιδίωξης του Ιδρύματος για Αριστεία». 

Σχετικά με την κατάταξη των ΠΜΣ του ΟΠΑ, επισκεφθείτε τους συνδέσμους: 

https://www.topuniversities.com/university-rankings/mba-rankings/global/2022 

και 

https://www.topuniversities.com/business-masters-rankings/2022?utm_source=topnav

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr