Εθελοντική διδασκαλία φοιτητών του ΟΠΑ στα Κοινωνικά Φροντιστήρια

Εθελοντική διδασκαλία φοιτητών του ΟΠΑ στα Κοινωνικά Φροντιστήρια

Οι φοιτητές του ΟΠΑ κρατούν «ζωντανό» τον θεσμό της κοινωνικής προσφοράς με εθελοντική διδασκαλία στα Κοινωνικά Φροντιστήρια.

Διανύοντας το 9ο έτος συνεχούς λειτουργίας της, η Εκπαιδευτική Δράση του Δικτύου Κοινωνικής Προσφοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρέχει κοινωνικό έργο βασισμένο στην εθελοντική προσφορά.


Κάθε χρόνο, πολυάριθμοι φοιτητές του ΟΠΑ δηλώνουν εθελοντές στα Κοινωνικά Φροντιστήρια που λειτουργούν ο Δήμος Αθηναίων και η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκοπής Αθηνών - Library of Archdiocese of Athens, με τα οποία το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται.

Κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, οι 5 φοιτητές του ιδρύματος που εξυπηρέτησαν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Κοινωνικών Φροντιστηρίων με διδασκαλία μαθημάτων επιπέδου Γυμνασίου και Λυκείου, σε εβδομαδιαία βάση, ήταν η Myrsini Anastasouli, ο Panagiotis Gialos , η Κωνσταντίνα Ζούνη, ο Anastasis Sarigiannoglou και ο Κωνσταντίνος Σπαϊλλάρι.

Με δεδομένες τις δυσκολίες και την εξ αποστάσεως διδασκαλία που επέβαλε η πανδημία, το Πανεπιστήμιο συνεχίζει να υποστηρίζει και να επιβραβεύει το κοινωνικό έργο που επιτελείται στους κόλπους του. Για τον λόγο αυτό, την Τετάρτη 21 Ιουλίου, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σπύρος Μπλαβούκος, υποδέχτηκαν τους εθελοντές στην Αίθουσα Συγκλήτου προκειμένου να τους ευχαριστήσουν και να τους βραβεύσουν. Με τις δηλώσεις τους οι εθελοντές εκπαιδευτές, αναφέρονται σε μια εμπειρία ζωής που απευθύνεται στον φιλομαθή συνάνθρωπο που χρειάζεται πάνω από όλα εμψύχωση και όραμα.

Ο Πρύτανης του ΟΠΑ, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τους εθελοντές για το έργο τους, τόνισε: «Η Κοινωνική Ευθύνη και Προσφορά αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αξίες του ΟΠΑ. Ο εθελοντισμός είναι μια από τις βασικές εκφάνσεις της προσφοράς της Πανεπιστημιακής κοινότητας σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη. Οι φοιτητές μας ενστερνίζονται αυτές τις αξίες και συμβάλουν σε σημαντικές δράσεις, όπως αυτή των Κοινωνικών Φροντιστηρίων. Είμαστε περήφανοι για το έργο των φοιτητών μας και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε επιπλέον δράσεις στο πλαίσιο της αποστολής μας».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr