Συνεργασία του ΟΠΑ με το Kelley School of Business Indiana University

Συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Kelley School of Business Indiana University

Indiana University, ένα από τα κορυφαία Business Schools των ΗΠΑ.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) υπέγραψε Μνημόνιο Πρόθεσης Συνεργασίας (Memorandum of Intent for Collaboration) με το Kelley School of Business Indiana University. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία Business Schools των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, κατατάσσεται στην 3η θέση ως ΜΒΑ σε marketing και στην 7η για την ποιότητα των καθηγητών του από το Princeton Review 2021. Επιπρόσθετα, το Poets&Quants έχει ανακηρύξει το Kelley ως το 23ο ΜΒΑ στις ΗΠΑ για το 2021, όπως και το U.S. News & World Report το 2022. Ο φορέας QS MBA Rankings 2021, έχει κατατάξει το Kelley στη 19η θέση των business schools στις ΗΠΑ και στην 38η παγκοσμίως. Τέλος, το Forbes το κατατάσσει στη 19η θέση των business schools των ΗΠΑ.


Το μνημόνιο συνεργασίας ακολούθησε την ιδιαίτερα επιτυχημένη σύμπραξη που τα δύο ιδρύματα ανέπτυξαν, στο πλαίσιο της οποίας επελέγησαν 22 προπτυχιακοί φοιτητές από τα τέσσερα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ, οι οποίοι συνεργάστηκαν με αντίστοιχο αριθμό φοιτητών του Indiana University και μελέτησαν -σε μικτές ομάδες- μια γρήγορα αναπτυσσόμενη ελληνική νεοφυή επιχείρηση. Η συνεργασία υλοποιήθηκε εντός μιας εβδομάδας μετά τις γιορτές του Πάσχα. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας, όλες οι ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους και αξιολογήθηκαν για την πληρότητα και την τεκμηρίωσή τους. Οι Έλληνες φοιτητές έλαβαν Πιστοποιητικό συμμετοχής από το Kelley School of Business, ενώ, αντίστοιχα, οι φοιτητές του Kelley έλαβαν Πιστοποιητικό από το ΟΠΑ.

Ο Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης, σχετικά με το μέλλον αυτής της συνεργασίας, δήλωσε: «H συνεργασία του ΟΠΑ με το Kelley School of Business ξεκίνησε μέσω μιας πολύ ενδιαφέρουσας συνέργιας μεταξύ των φοιτητών των δυο ιδρυμάτων, η οποία φέτος - λόγω της πανδημίας - πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Ευελπιστούμε ότι το 2022, θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε τους φοιτητές του Indiana και τους Καθηγητές-τριες τους στην Αθήνα. Μέσω της υπογραφής του MOI η συνεργασία αυτή φιλοδοξούμε να επεκταθεί και στη δημιουργία άλλων διδακτικών και ερευνητικών προγραμμάτων για τους φοιτητές και τους καθηγητές μας, στη συμμετοχή τους σε κοινές ερευνητικές δραστηριότητες και στην ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και έργων. Αυτό είναι το ξεκίνημα μιας μακροχρόνιας αμοιβαίας επωφελούς ακαδημαϊκής συνεργασίας με ένα κορυφαίο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr