Αιτήματα φοιτητών για την επερχόμενη εξεταστική στο ΟΠΑ

Αιτήματα φοιτητών για την επερχόμενη εξεταστική στο ΟΠΑ

Τι αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών ΑΣΟΕΕ" για την επερχόμενη εξεταστική του Εαρινού Εξαμήνου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

"Την Παρασκευή 21/5 πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Ιδρύματος, για να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με την διεξαγωγή της εξεταστικής. Στην κινητοποίηση συναντηθήκαμε με τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος κ. Βασδέκη στον οποίο θέσαμε τα εξής ζητήματα: 


1) Nα ανακοινωθεί εδώ και τώρα το πρόγραμμα και ο τρόπος διεξαγωγής της εξεταστικής. Είναι απαράδεκτο, μόλις 3 εβδομάδες πριν την έναρξη της εξεταστικής, να μην γνωρίζουμε πότε θα εξεταστούμε σε κάθε μάθημα και με ποιόν τρόπο.

2) Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην χάσει κανένας φοιτητής την εξεταστική του! 

Στα ερωτήματα που θέσαμε μετά από πιέσεις πήραμε τις εξής απαντήσεις:

  • Το πρόγραμμα και ο τρόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 26/5. Τα μαθήματα που θα δοθούν δια ζώσης θα εξεταστούν τις πρώτες 2 εβδομάδες και όλα τα μαθήματα του 2ου εξαμήνου θα δοθούν εξ αποστάσεως. 
  • Σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας της υγείας μας ακούσαμε πως «αρκεί ένα αρνητικό self test», χωρίς να γίνεται καθόλου λόγος για τακτικές απολυμάνσεις των χώρων του Ιδρύματος. Βέβαια και στον τρόπο αυτόν προκύπτουν πολλά κενά, μιας και δεν προβλέπεται αναπλήρωση του μαθήματος για κάποιον εξεταζόμενο που βγει θετικός... 
  • Σε ότι αφορά την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων όρων για να μην χάσει κανένας την εξεταστική του, ο αντιπρύτανης πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στο Υπουργείο Παιδείας, που δεν έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες και δεν έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διεξαγωγή της εξεταστικής, είτε αυτή γίνει με τηλεματικό τρόπο, είτε δια ζώσης. 

Υπουργείο και Σύγκλητος αρνούνται να δώσουν απάντηση στα εξής απλά ερωτήματα: αν σε ένα μάθημα ανακοινωθεί δια ζώσης εξέταση, τι θα γίνει με όσους φοιτητές έχουν ξενοικιάσει μετά από προτροπή της ίδιας της Υπουργού; Θα δοθεί δυνατότητα εναλλακτικού τρόπου εξ αποστάσεως εξέτασης ή όχι; Θα δοθεί κονδύλι για τη μετακίνηση όσων φοιτητών το έχουν ανάγκη; Αν η εξέταση είναι εξ αποστάσεως θα παρθούν μέτρα για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των φοιτητών ή όλα θα αφεθούν και πάλι στην τύχη; Αν δεν λυθούν αυτά τα ζητήματα υπάρχει κίνδυνος να αποκλειστούν από την εξεταστική εκατοντάδες φοιτητές της ΑΣΟΕΕ!

Η Πρυτανεία και η Σύγκλητος έχουν ευθύνη απέναντι στους φοιτητές! Πρέπει να εγγυηθούν ότι θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην χάσει κανένας φοιτητής την εξεταστική του!

  • Να ανακοινωθεί τώρα το πρόγραμμα της εξεταστικής και ο τρόπος διεξαγωγής για κάθε μάθημα! Να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων στην εξεταστική.  
  • Στο ενδεχόμενο δια ζώσης εξέτασης σε κάποιο μάθημα να εξασφαλιστεί εναλλακτικός τρόπος εξ αποστάσεως εξέτασης. Να δοθεί κονδύλι για τη μετακίνηση των φοιτητών και επίδομα ενοικίου. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας. Να δοθεί ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εξέτασης.
  • Να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στην εξεταστέα ύλη και στα θέματα με βάση τον μειωμένο χρόνο και τις ιδιαιτερότητές της τηλεξέτασης.
  • Να κατοχυρωθεί ξανά η πτυχιακή εξεταστική!
  • Όχι στα μαζικά κοψίματα!

Καλούμε όλους τους φοιτητές σε διαδικτυακή συζήτηση για την εξεταστική μας την Τετάρτη 26/5 στις 20:00"

Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών ΑΣΟΕΕ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr