Τo ΟΠΑ ανακοινώνει συνεργασία με το Kelley School of Business, Indiana University των ΗΠΑ

Τo ΟΠΑ ανακοινώνει συνεργασία με το Kelley School of Business, Indiana University των ΗΠΑ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία του με το Kelley School of Business Indiana University, ένα από τα 25 κορυφαία Business Schools των ΗΠΑ σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το QS και το U.S. News and World Report.

Η έναρξη αυτής της συνεργασίας θα γίνει φέρνοντας σε επαφή 22 προπτυχιακούς φοιτητές από κάθε ένα από τα δύο Ιδρύματα για να συνεργαστούν και να αναλύσουν στρατηγικά μια ελληνική νεοφυή επιχείρηση.


Η αρχική ιδέα προήλθε από την καθηγήτρια του Indiana Tatiana Kolovou και υποστηρίχθηκε ένθερμα από τον Καθηγητή Ash Soni, Executive Associate Dean of Academic Programs at Indiana και τον Καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη, Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας επελέγησαν φοιτητές και από τα τέσσερα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ. Οι 44 συνολικά φοιτητές θα χωριστούν σε μικτές ομάδες και θα μελετήσουν μια γρήγορα αναπτυσσόμενη ελληνική νεοφυή επιχείρηση. Οι Καθηγητές Κολοβού και Παπαδάκης συνεργάστηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης για να δημιουργήσουν μια μελέτη περίπτωσης και έναν αριθμό ερωτημάτων στρατηγικής προς εξέταση. Ξεκινώντας από τα μέσα του Απριλίου οι φοιτητές από τα δύο ιδρύματα θα έλθουν σε επαφή και θα γνωριστούν ώστε να ξεκινήσουν σε δεύτερη φάση την πρακτική εργασία.

Οι φοιτητές του ΟΠΑ θα έχουν πρόσβαση στο canvas learning management system του Indiana, το οποίο δημιουργήθηκε για το συγκεκριμένο έργο, στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Indiana καθώς επίσης και σε άλλες πηγές σχετικές με την προς ανάλυση επιχείρηση.

Οι 44 φοιτητές θα συνεργαστούν για μια εβδομάδα μετά τις γιορτές του Πάσχα. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στους επιβλέποντες Καθηγητές-τριες τους από τα τέσσερα Τμήματα του ΟΠΑ (κ.κ. Σταθακόπουλος, Βουδούρη, Σπύρου και Παπαδάκης), την Καθηγήτρια Κολοβού καθώς και τα στελέχη της νεοφυούς επιχείρησης και θα αξιολογηθούν για την ποιότητα των στρατηγικών προτάσεών τους. Οι Έλληνες φοιτητές θα λάβουν Πιστοποιητικό συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα από το Kelley School of Business και αντίστοιχο Πιστοποιητικό από το ΟΠΑ θα λάβουν οι φοιτητές του Kelley.

Το ΟΠΑ προσβλέπει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία, η οποία για φέτος θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω της πανδημίας. Ευελπιστούμε ότι το 2022 θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε τους φοιτητές του Indiana και τους Καθηγητές-τριες τους στην Αθήνα. Ελπίζουμε ότι αυτό είναι το ξεκίνημα μιας μακροχρόνιας αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας, η οποία φιλοδοξούμε να επεκταθεί και σε θέματα κοινής έρευνας, διδασκαλίας, ανταλλαγής φοιτητών και Καθηγητών, συνεργασία στα μεταπτυχιακά μας προγράμματα και σε άλλες ακαδημαϊκές δραστηριότητες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr