Επιτέθηκαν σε κοσμήτορα της ΑΣΟΕΕ - Τι βρήκε η ΕΛΑΣ μετά την εκκένωση κατάληψης κτιρίου (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Επιτέθηκαν σε κοσμήτορα της ΑΣΟΕΕ - Τι βρήκε η ΕΛΑΣ μετά την εκκένωση κατάληψης κτιρίου (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Κοντάρια, μπουκάλια, κράνη, αλλά και μικροποσότητα χασίς εντόπισε η Αστυνομία στο κτίριο που ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τελούσε υπό κατάληψη από το 2006 - Τέσσερις συλλήψεις - Αντιεξουσιαστές χτύπησαν  υπάλληλο της ΑΣΟΕΕ στη Βικτώρια.

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου που ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) που τελούσε υπό κατάληψη, εξελίχθηκε το πρωί του Σαββάτου.


Το κτίριο βρίσκεται δίπλα στο «Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών» στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, και είχε καταληφθεί από το 2006 από άτομα του «αντεξουσιαστικού» χώρου. Το σημείο είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.  Σύμφωνα με πληροφορίες στη συγκεκριμένη κατάληψη μετείχαν άτομα που έχουν σχέση με τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης στην Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Μετά το περιστατικό, αντιεξουσιαστές ξέσπασαν πάνω σε κοσμήτορα της ΑΣΟΕΕ για την επιχείρηση, που έκανε η αστυνομία σε κτίριο που βρισκόταν υπό κατάληψη.

Ο κοσμήτορας παρακολουθούσε την επιχείρηση της αστυνομίας, και όταν τον είδαν κάποιοι αντιεξουσιαστές, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Δεριγνύ, τον αναγνώρισαν.

Οι συγκεκριμένοι τον πλησίασαν και του επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά στο πρόσωπο χτυπώντας τον. Στη συνέχεια, οι δράστες της επίθεσης τράπηκαν σε φυγή. 

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή, όταν δεκάδες νεαρά άτομα βγήκαν από το Πανεπιστήμιο και έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στο κτίριο, εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, που οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν τους χώρους του κτιρίου, το οποίο πρόκειται να σφραγιστεί.

ΒΙΝΤΕΟ

ΕΙΚΟΝΕΣ

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Μέσα στο κτιρίο βρέθηκε μικροποσότητα χασίς.

Οι εργασίες για την ασφάλιση-σφράγιση του κτιρίου βρίσκονται σε εξέλιξη.

 


EUROKINISSI

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr