Ιόνιο Πανεπιστήμιο για Βάσεις 2022: Υψηλή δημοφιλία και κάλυψη θέσεων για σπουδές

Ιόνιο Πανεπιστήμιο για Βάσεις 2022: Υψηλή δημοφιλία και κάλυψη θέσεων για σπουδές

Σημαντική αύξηση του αριθμού των εισακτέων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο καταγράφεται για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Συγκεκριμένα, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής 2022 στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η κάλυψη των συνολικά 1597 διαθέσιμων θέσεων αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 75%, βελτιωμένο κατά περίπου 10% σε σχέση με την περσινή, πρώτη χρονιά εφαρμογής του συστήματος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Το ποσοστό κάλυψης είναι κατά πολύ μεγαλύτερο αν ληφθεί υπόψιν ο αριθμός των εισακτέων που είχαν εισηγηθεί τα ακαδημαϊκά Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ταυτόχρονα, είναι επίσης σημαντικό ότι σε κάποια εκ των Τμημάτων, η τελικά διαμορφωμένη βάση εισαγωγής είναι μεγαλύτερη της αντίστοιχης τιμής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.  

Η σημαντική αυτή αύξηση του ποσοστού κάλυψης των διαθέσιμων για προπτυχιακές σπουδές θέσεων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, υπό τους ίδιους κανόνες και περιορισμούς που επιβάλει η ισχύουσα νομοθεσία περί εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής οφείλεται στην συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για ενίσχυση της ποιότητας των σπουδών, αλλά και την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών, ακολουθώντας τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις. Ταυτόχρονα όμως, σημαντική είναι η συστηματική προβολή των επιμέρους χαρακτηριστικών και των πλεονεκτημάτων των σπουδών στα Τμήματα του Ιδρύματος, με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας. Η εφαρμοζόμενη κατά τα δύο τελευταία έτη καμπάνια προσέλκυσης υποψηφίων διαπιστώνεται ότι έχει ενισχύσει τη δημοφιλία και το κίνητρο για σπουδές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, κάτι που αποτυπώνεται από το μεγάλο ποσοστό πρώτων προτιμήσεων για σπουδές, αλλά και την υψηλή θέση κατάταξης κάποιων εκ των Τμημάτων στην πανελλαδική λίστα με βάση τον αριθμό των συνολικών προτιμήσεων των μαθητών και μαθητριών.


Η προσέλκυση νέων για σπουδές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο συνδέεται επίσης άμεσα με την παροχή ποιοτικών και ποσοτικά σημαντικών υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, έχοντας ως στόχο την ουσιαστική υποστήριξη των φοιτητών και των φοιτητριών του κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα τις υπηρεσίες αυτές, έχοντας ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Πρυτανική Αρχή του Ιονίου Πανεπιστημίου συγχαίρει για την επιτυχία τους τα νέα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητάς του, τους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες που το επέλεξαν για τις σπουδές τους. Τους καλωσορίζει με χαρά ως τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες στα όμορφα νησιά του Ιονίου πελάγους και τους εύχεται να ανακαλύψουν το δικό τους αύριο μέσα σε ένα μοναδικό και ποιοτικό ακαδημαϊκό περιβάλλον που συνδυάζει διαθεματικά τις διαφορετικές πτυχές των επιστημών και της τέχνης, προσδίδοντας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο τον ξεχωριστό του ακαδημαϊκό χαρακτήρα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr