Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για Πρακτική Άσκηση 2022 (Ιουλίου-Αυγούστου)

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για Πρακτική Άσκηση 2022 (Ιουλίου-Αυγούστου)

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίου Πανεπιστημίου» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης 2014-2020, με Ενδιάμεσο Φορέα την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση» και σύμφωνα με απόφαση της 19ης Συνεδρίασης της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου ακαδ. έτους 2021-2022, που έγινε στην Κέρκυρα στις 18/05/2022, σχετικά με την εσωτερική κατανομή των άγονων Θέσεων Πρακτικής Άσκησης (ΠΑ) σε συνέχεια της με αριθμό πρωτοκόλλου ΠΑ17/2022 πρόσκλησης, καλεί τους ενδιαφερόμενους προπτυχιακούς φοιτητές/τριες των Τμημάτων Ιστορίας, Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Πληροφορικής, Τεχνών'Ηχου και Εικόνας, Μουσικών Σπουδών, Τουρισμού, να υποβάλουν αίτηση για τη διενέργεια Πρακτικής Άσκησης (ΠΑ) από 01/07/2022 έως 31/08/2022.

Αξιολόγηση αιτήσεων:


Η επιλογή των πρακτικά ασκούμενων Θα γίνει βάσει των κριτηρίων αξιολόγησης των υποψηφίων, τα οποία καθορίζονται σύμφωνα με τους όρους των Εσωτερικών Κανονισμών ΠΑ των επτά (7) Τμημάτων του Ιδρύματος που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και καταγράφονται ως ακολούθως:

1. Μονάδες ECTS, όπως εμφανίζονται στην αίτηση.

2. Μέσος Ορος Βαθμολογίας, πολλαπλασιαζόμενος επί το πλήθος των πιστωτικών μονάδων Ε03. Σε περίπτωση ισοβαθμίας οι φοιτητές κατατάσσονται με βάση το εξάμηνο σπουδών τους, από το μεγαλύτερο στο μικρότερο.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων μια συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίου Πανεπιστημίου» έχουν οι προπτυχιακοί φοιτητές/τριες των Τμημάτων Ιστορίας, Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Πληροφορικής, Τεχνών 'Ηχου και Εικόνας, Μουσικών Σπουδών, Τουρισμού, οι οποίοι βρίσκονται τουλάχιστον στο ΣΤ' εξάμηνο σπουδών τους και έχουν συμπληρώσει ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες ECTS.

Εγγραφή στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της ΠΑ Φοιτητών ΑΕΙ:

Οι φοιτητές/τριες που έχουν δικαίωμα να εκτελέσουν ΠΑ βάσει του προγράμματος σπουδών του Τμήματός τους, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εγγραφή στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της ΠΑ Φοιτητών Α.Ε.Ι. Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές/τριες μπορούν να δουν τις διαθέσιμες Θέσεις ΠΑ, αφού συνδεθούν στον λογαριασμό τους με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, τα οποία έχουν λάβει από το 'Ιδρυμα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr