Ερώτηση στη Βουλή μετά την κραυγή απόγνωσης από τους περιπλανώμενους φοιτητές στο Αργοστόλι

Ερώτηση στη Βουλή μετά την κραυγή απόγνωσης από τους περιπλανώμενους φοιτητές στο Αργοστόλι

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ο βουλευτής και πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μετά το δημοσίευμα του «Φοιτητικά Νέα» για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στην Κεφαλονιά λόγω μη ύπαρξης φοιτητικής εστίας. Πολλοί από αυτούς τους φοιτητές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Το σχετικό δημοσίευμα του «Φοιτητικά Νέα»: Κραυγή απόγνωσης από τους περιπλανώμενους φοιτητές στο Αργοστόλι - Εγκαταλείπουν τις σπουδές τους


Η ερώτηση του Βουλευτή:

"Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος Ελληνική Λύση, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Την κα. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Εγκαταλείπουν τις σπουδές τους οι φοιτητές στην Κεφαλονιά, λόγω μη ύπαρξης φοιτητικής εστίας»

Κυρία Υπουργέ,

μετά τη σχετικά πρόσφατη ένταξη των φοιτητών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για την κατασκευή Φοιτητικής Εστίας.
Από το 2015 έως σήμερα έχουν εισαχθεί στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας 1.128 φοιτητές και στο Τμήμα Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων 1.025.
Ο αριθμός των ενοικιαζόμενων κατοικιών είναι περιορισμένος συγκριτικά με την ανάγκη στέγασης των φοιτητών, με αποτέλεσμα να οργιάζει η αισχροκέρδεια. Επιπλέον, το AirBnb δυσχεραίνει περαιτέρω την αναζήτηση κατοικίας. Πολλοί φοιτητές, βρισκόμενοι σε διαρκή περιπλάνηση για αναζήτηση στέγασης ανάλογης της οικονομικής δυνατότητάς τους, αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. Δεν είναι λίγοι όσοι αναγκάζονται να παραδίδουν τα σπίτια τους εν μέσω εξεταστικής περιόδου, γιατί οι ιδιοκτήτες με βάση τα συμβόλαια που επιβάλλουν στους φοιτητές, νοικιάζουν τις ιδιοκτησίες τους σε τουρίστες τη θερινή περίοδο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κα. Υπουργός

Προτίθεσθε να δημιουργήσετε φοιτητική εστία στο Αργοστόλι με αριθμό κλινών αντίστοιχο του αριθμού των φοιτητών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr