Σημείωσε μεγάλη επιτυχία το πρώτο TEDxIonianUniversity

Σημείωσε μεγάλη επιτυχία το πρώτο TEDxIonianUniversity

Το πρώτο TEDxIonianUniversity, που διοργανώθηκε από τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου και από το Τμήμα Πληροφορικής με θεματική του τον όρο «prisma», πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου στην Ιόνιο Ακαδημία και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Παρευρισκόμενοι, ομιλητές, performers, host, εθελοντές και οργανωτική ομάδα βοήθησαν σημαντικά στην διεξαγωγή του event, συμμετέχοντας σε ένα συγκινητικό ταξίδι γνώσης, εμπειριών και διασκέδασης. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που απέδειξε το ενδιαφέρον του κόσμου και έκανε την προσπάθεια πολλών μηνών να αξίζει.


To event χωρίστηκε σε τρία sessions με τίτλο «chaos», «epiphany» και «chroma». Οι ομιλητές κατάφεραν να εμπνεύσουν τον κόσμο μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες και τις διαφορετικές τους προσεγγίσεις για το «prisma» και πέτυχαν αυτό ακριβώς που πρεσβεύει το TED σε παγκόσμιο επίπεδο: τη διάδοση ιδεών.

Ο host, Γιώργος Χατζηπαύλου, με το χιούμορ του και την εμπειρία του στην παρουσίαση δημιούργησε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα, ενώ μουσικά και χορευτικά performances απέδειξαν πως δεν χρειάζονται πάντα λέξεις για να περιγραφούν συναισθήματα. Στα διαλείμματα μεταξύ των sessions, οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να προσεγγίσουν τους ομιλητές, αλλά και να θαυμάσουν τις εκθέσεις που στέγασε η Ιόνιος Ακαδημία αποκλειστικά για την ημέρα της εκδήλωσης.

Όσο για την ομάδα του πρώτου TEDxIonianUniversity, τα μέλη της δηλώνουν στα «Φοιτητικά Νέα» ότι πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία, την οποία δεν πρόκειται να ξεχάσουν. «Στόχος μας ήταν να επαναπροσδιορίσουμε την σκέψη του κοινού, να τους εμπνεύσουμε να αντιληφθούν την πραγματικότητα διαφορετικά και να προσφέρουμε στην κοινότητα της Κέρκυρας κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ μέχρι τώρα.  Ελπίζουμε να το καταφέραμε και ο κόσμος να ευχαριστήθηκε το event, όσο ευχαριστηθήκαμε κι εμείς τη διαδικασία οργάνωσής του. Ήταν κάτι που ξεκίνησε ως μία απλή ιδέα και το να βλέπεις την ιδέα σου να γίνεται πραγματικότητα, είναι σίγουρα μοναδικό συναίσθημα. Η χαρά μας που το event πραγματοποιήθηκε με επιτυχία είναι μεγάλη. Η προετοιμασία για το δεύτερο TEDxIonianUniversity έχει ήδη αρχίσει και ελπίζουμε ο κόσμος να δείξει την ίδια ανταπόκριση! Τα λέμε του χρόνου λοιπόν! Ευχαριστούμε πολύ!»

 

Tα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr Χορηγός Επικοινωνίας του πρώτου TEDxIonianUniversity

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr