ΕΛΜΕΠΑ: Μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής η Επ. Καθηγήτρια Ελένη Κουτσουράκη

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ορισμός της Επ. Καθ. Ελένης Κουτσουράκη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ως μέλους του ΔΣ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Η Επ. Καθ. Ελένη Κουτσουράκη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επιστημών Υγείας και μέλος του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας και Κοινωνικής Εργασίας (SORSOW) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ορίστηκε στις 15 Απριλίου 2024, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Το ΙΕΠ είναι επιτελικός επιστημονικός και ερευνητικός φορέας που υποστηρίζει το ΥΠΑΙΘΑ και τους εποπτευόμενους φορείς του σε θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, μετάβασης από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μεταλυκειακής εκπαίδευσης, αντιμετώπισης εκπαιδευτικών ανισοτήτων, μαθητικής διαρροής και πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, με στόχο τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο για τη διαμόρφωση και την υλοποίηση της στρατηγικής του ΙΕΠ για την επίτευξη της αποστολής του, αποφασίζοντας, μεταξύ άλλων, για την ανάπτυξη συνεργασιών και την ανάθεση μελετών και ερευνών σε συνεργαζόμενους φορείς ή ομάδες εργασίας. Το επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο της κυρίας Κουτσουράκη εστιάζει σε θέματα πρόσβασης ευάλωτων ομάδων σε θεμελιώδη δικαιώματα και καταπολέμησης διακρίσεων. Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με το ΙΕΠ στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος για την εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη παιδιών μεταναστών και προσφύγων. Η επιλογή της από τον Υπουργό Παιδείας επιβεβαιώνει το υψηλό ερευνητικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και είναι ιδιαίτερα τιμητική για το Ίδρυμα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.