Στήριξη Υπουργού Παιδείας για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο ΕΛΜΕΠΑ

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Στήριξη Υπουργού Παιδείας για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο ΕΛΜΕΠΑ

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου θα έχει τη στήριξη του υπουργείου Παιδείας στο δίκαιο αίτημα για την αντιστοίχιση των τριών Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών και την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με έδρα το Ηράκλειο.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την επίσκεψή του στο ΕΛΜΕΠΑ, όπου έγινε δεκτός από τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη, τους Αντιπρυτάνεις και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης.

Επίσης, εκφράστηκε θετικά για την εύρεση λύσης στο θέμα της στέγασης των φοιτητών τόσο στο Ηράκλειο όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης. Παράλληλα, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της δημιουργίας προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης με πολύ υψηλή ζήτηση από την αγορά εργασίας, στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης, από τα πανεπιστήμια της χώρας που είναι οι κατεξοχήν φορείς γνώσης και εξειδικευμένου ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού.

Ο κ. Πιερρακάκης μετά τη συνάντηση περιηγήθηκε στα εργαστήρια και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, φοιτητές και ερευνητές.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ.