To Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο ASMDA 23 στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

To Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο ASMDA 23 στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Το 20ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “Applied Stochastic Models and Data Analysis – ASMDA θα φιλοξενηθεί στο διάστημα 6-9 Ιουνίου 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το Συνέδριο συν-διοργανώνεται από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης (LAFIM), του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), και την ASMDA International Society. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο κτίριο της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί τόσο με φυσική παρουσία, όσο και διαδικτυακά. Στόχος του Συνεδρίου ASMDA 2023 είναι να φέρει σε επαφή καθηγητές, ακαδημαϊκούς και ερευνητές από διαφορετικές χώρες για να επικοινωνήσουν ιδέες πάνω σε σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης δεδομένων και ανάπτυξης μαθηματικών υποδειγμάτων, με εφαρμογές τόσο στα πεδία της χρηματοοικονομικής ανάλυσης και της οικονομικής επιστήμης, όσο και ευρύτερα, στις διοικητικές και κοινωνικές επιστήμες. Στο ASMDA 2023 θα παρουσιαστούν πάνω από 120 διεθνείς επιστημονικές εργασίες. 


Επιπλέον, στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 στις 10:00, η τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ, του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Νικόλαου Απέργη, ο οποίος θα τιμηθεί για την προσφορά του στους τομείς αλληλεπίδρασης της Μακροοικονομίας με τη Διεθνή Χρηματοοικονομική και την Τραπεζική Ανάλυση. Κατά την τελετή, ο Καθηγητής Νικόλαος Απέργης θα δώσει ομιλία με τίτλο ‘Climate change and monetary policy’.

Κεντρικοί προσκεκλημένοι ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι επίσης οι Καθηγητές: Sally McClean (Ulster University, School of Computing, Northern Ireland, UK), Dmitrii Silvestrov (Department of Mathematics, Stockholm University, Stockholm, Sweden), Claude Lefèvre (Université Libre de Bruxelles, Département de Mathématique, Bruxelles), Fabrizio Ruggeri (CNR Imati, Italy).

Tα πρακτικά του Συνεδρίου θα δημοσιευθούν στο Data Analysis and Applications από τον Διεθνή Εκδοτικό Οίκο WILEY.  Προεδρεύοντες (Chair) του Συνεδρίου είναι ο Δρ. Χρήστος Σκιαδάς, Καθηγητής και μέλος του Εργαστηρίου Διοικητικών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο Δρ. Χρήστος Φλώρος, Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου LAFIM και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr