Στο ΕΛΜΕΠΑ ο Συρίγος

Στο ΕΛΜΕΠΑ ο Συρίγος / ΕΙΚΟΝΕΣ

Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελου Συρίγου στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, στο πλαίσιο της παραμονής του στο Ηράκλειο συνοδεύοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην περιοδεία του στην Κρήτη, επισκέφθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στο Ηράκλειο.


Τον Υφυπουργό υποδέχτηκε ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Καθηγητής Νικόλαος Κατσαράκης συνοδεία των Αντιπρυτάνεων, Μελών του Συμβουλίου Διοίκησης,  Κοσμητόρων και Προέδρων Τμημάτων. Ακολούθησε σύσκεψη στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Συγκλήτου κατά την οποία ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στη διασφάλιση του υψηλού επιπέδου των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και της έρευνας που διενεργείται στο πανεπιστήμιο, καθώς και της  περαιτέρω ανάπτυξης του ΕΛΜΕΠΑ. Συγκεκριμένα, από την πλευρά του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου τέθηκαν επισταμένως τα θέματα αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Γεωπονίας και των τριών Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών (ΗΜΜΥ, Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών), της υποστελέχωσης του πανεπιστημίου σε εκπαιδευτικό, εργαστηριακό και διοικητικό προσωπικό, της ανέγερσης νέων Φοιτητικών Εστιών και της ανάγκης για άμεση απορρόφηση πόρων από το εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης προκειμένου να ξεκινήσουν ώριμα έργα του πανεπιστημίου.

Ο Υφυπουργός Άγγελος Συρίγος αναγνώρισε τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στους τομείς της έρευνας, της διεθνοποίησης και της εξωστρέφειας, όπου έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορά στο θέμα των εστιών ανέφερε ότι μία ώριμη πρόταση για ένα μεγάλο έργο πολλών φοιτητικών κλινών, μέσω ΣΔΙΤ, θα είχε καλές προοπτικές προς έγκριση, ενώ όσον αφορά στο θέμα των νέων θέσεων εκπαιδευτικού και εργαστηριακού προσωπικού, ανάφερε ότι η κατανομή που γίνεται με εισήγηση της Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) λαμβάνει υπόψη της πολλές παραμέτρους.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ακολούθησε περιήγηση του κ. Υφυπουργού στις εγκαταστάσεις του ΕΛΜΕΠΑ προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για την ταυτότητα και τη δυναμική του πανεπιστημίου. Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε πολλές υποδομές της πανεπιστημιούπολης και σε αρκετές περιπτώσεις συνομίλησε με το προσωπικό και τους φοιτητές. Ειδικότερα, η περιήγηση έγινε στους χώρους του Αγροκτήματος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και των εργαστηρίων της Σχολής Επιστημών Υγείας και της Σχολής Μηχανικών, καθώς και στη Φοιτητική Εστία και στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο "Μάρκος Καραναστάσης".

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Στο ΕΛΜΕΠΑ ο Συρίγος

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr