Μήνυμα Πρύτανη ΕΛΜΕΠΑ για το Πολυτεχνείο

Μήνυμα Πρύτανη ΕΛΜΕΠΑ για το Πολυτεχνείο

Η εξέγερση των φοιτητών κατά της χούντας των συνταγματαρχών στις 17 Νοέμβρη του 1973 για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» αποτελεί, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, πηγή έμπνευσης της νεολαίας και ολόκληρου του λαού μας. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η υπερίσχυση σε πολλές χώρες εθνικιστικών, απολυταρχικών καθεστώτων απειλούν ευθέως την ειρήνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία. 

Η πρωτόγνωρη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη οδηγεί μεγάλα στρώματα της κοινωνίας στη φτωχοποίηση και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Συνεπώς, οι αγώνες για ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη είναι σήμερα εξαιρετικά επίκαιροι. 


Για τις νέες και τους νέους, η ενίσχυση του δημόσιου, δημοκρατικού, ανοιχτού Πανεπιστημίου, η αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για τα ΑΕΙ στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου, η παροχή ποιοτικής, σύγχρονης μόρφωσης, αλλά και το δικαίωμα για σταθερή, αξιοπρεπή εργασία, αποτελούν πρωταρχικές ανάγκες και αντικείμενα συλλογικών διεκδικήσεων. 

Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και καλούμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να διεκδικούν ουσιαστική, πολύπλευρη μόρφωση και να αγωνίζονται για μια δικαιότερη κοινωνία κι ένα καλύτερο μέλλον. 

Ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Καθ. Νίκος Κατσαράκης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr