Μεγάλη επιτυχία στις πρώτες «Ημέρες Καριέρας ΕΛΜΕΠΑ»

Μεγάλη επιτυχία στις πρώτες «Ημέρες Καριέρας ΕΛΜΕΠΑ»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας ΕΛΜΕΠΑ 2022» οι οποίες διεξήχθησαν στις 3 & 4 Νοεμβρίου 2022, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Καραναστάσης» στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο.

Οι συμμετοχές τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών. Συνολικά στη δράση συμμετείχαν 69 επιχειρήσεις και φορείς από διαφορετικούς κλάδους της αγοράς, προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα, προσφέροντας παραπάνω από 120 διαφορετικές θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης. Παρουσιάσεις επιχειρήσεων οι οποίες είτε πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης στο χώρο του αμφιθεάτρου, είτε διαδικτυακά, παρακολούθησαν από κοντά περισσότεροι από 550 φοιτητές/τριες και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου, οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με βάση τη λίστα επιλογής τους. Παράλληλα στα πλαίσια της δράσης απεστάλησαν περίπου 150 βιογραφικά σημειώματα ενδιαφερόμενων οι οποίοι είτε δεν είχαν τη δυνατότητα να παραστούν στο χώρο διεξαγωγής, είτε επιθυμούσαν να συνεργαστούν με επιχειρήσεις που συμμετείχαν αποκλειστικά διαδικτυακά. 


Ως αποτέλεσμα της διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, από την 1η κιόλας ημέρα της δράσης, γνωστοποιήθηκε ότι κάποιες από τις επιχειρήσεις επέλεξαν να ξεκινήσουν τη συνεργασία τους με φοιτητές-απόφοιτους του ΕΛΜΕΠΑ, αναδεικνύοντας τις «Ημέρες Καριέρας ΕΛΜΕΠΑ» σε μια από τις σημαντικότερες δράσεις εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου.

Το Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας ευχαριστεί θερμά, όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης και κυρίως την εθελοντική ομάδα, η οποία εργάστηκε με προθυμία και επαγγελματισμό, προβάλλοντας αξίες όπως η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική συμμετοχή, που πρεσβεύει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr