Θέσπιση εμβόλιμης εξεταστικής στο ΕΛΜΕΠΑ

Θέσπιση εμβόλιμης εξεταστικής στο ΕΛΜΕΠΑ

Ο Πρύτανης Νικόλαος Κατσαράκης έθεσε υπόψη των μελών της Συγκλήτου την με ημερομηνία 23-02-2022 εισήγησή του με θέμα Θέσπιση εμβόλιμης εξεταστικής, λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων και το με αρ. πρωτ. 868/15-02-2022 αίτημα των φοιτητικών Συλλόγων ΕΛΜΕΠΑ με θέμα «Θέσπιση Εμβόλιμης Εξεταστικής».

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν πως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία:


Α) Την άμεση κατάργηση του ορίου των 170 ECTS για τη συμμετοχή των επί πτυχίω φοιτητών στην εμβόλιμη εξεταστική (συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Κρήτης αρ. πράξης 181/Θ22/22.03.2018).

Β) Να συστήσει στα Ακαδημαϊκά Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου τη θέσπιση εμβόλιμης εξεταστικής για τους επί πτυχίω φοιτητές από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 36 του ν. 4009/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Τι είναι η «εμβόλιμη εξεταστική» και ποιους φοιτητές αφορά

Η εμβόλιμη εξεταστική ή αλλιώς πτυχιακή εξεταστική είναι η εξεταστική (μικρής περιόδου) που δίνουν οι φοιτητές από το 8ο εξάμηνο και πάνω (δλδ οι επί πτυχίω φοιτητές) αμέσως μετά το τέλος των Εξεταστικών Χειμερινού και Εαρινού Εξαμήνου.

Πριν τέσσερα χρόνια το Υπουργείο Παιδείας θεσμοθέτησε μόνιμα την διπλή εξεταστική των φοιτητών όμως με την προϋπόθεση ότι η κάθε Σχολή και συγκεκριμένα το κάθε Τμήμα μέσα από την συνέλευση των καθηγητών (δλδ την Γενική Συνέλευση Τμήματος) να αποφασίζει για την διεξαγωγή ή όχι της εξεταστικής αυτής.

Όπως αναφέρουν φοιτητές στα «Φοιτητικά Νέα» στις περισσότερες Σχολές η δυνατότητα αυτή δεν δίνεται πλέον στους φοιτητές και προσπαθούν μέσα από τα όργανα των φοιτητικών τους συλλόγων να πιέσουν για την επαναφορά της εμβόλιμης εξεταστικής.

Τι ορίζει η τελευταία διάταξη για την διπλή εξεταστική των φοιτητών:

«3. Οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου κάθε ακαδημαϊκού έτους σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο, έπειτα από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος ή της Σχολής του Α.Ε.Ι.».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr