ΕΛΜΕΠΑ: Έγκριση ερευνητικών προτάσεων μελών ΔΕΠ του Τμήματος ΗΜΜΥ

ΕΛΜΕΠΑ: Έγκριση ερευνητικών προτάσεων μελών ΔΕΠ του Τμήματος ΗΜΜΥ

Η ολοκλήρωση των δύο φάσεων αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν, το πλαίσιο της 2ης Προκήρυξης Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση Μελών ΔΕΠ οδήγησε στην έγκριση για χρηματοδότηση δύο (2) προτάσεων μελών ΔΕΠ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, στην επιστημονική περιοχή «Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογίας»  εγκρίθηκε ερευνητική πρόταση με επιστημονικά υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Ιωάννη Κατσίγιαννη (5η σε σειρά κατάταξης). Ο τίτλος της πρότασης είναι "Enhancing resilience of Cretan power system  using distributed energy  resources".


Στην επιστημονική περιοχή «Φυσικές Επιστήμες» εγκρίθηκε ερευνητική πρόταση με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Εμμανουήλ Κυμάκη (4η σε σειρά κατάταξης). Ο τίτλος της πρότασης είναι "Incorporating Non Fullerene Acceptors  and Two-Dimensional  Materials into printable  indoor Organic  Photovoltaics". 

Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα θετικό για το Τμήμα ΗΜΜΥ λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά ανταγωνιστικές συνθήκες αξιολόγησης των προτάσεων με ποσοστό επιτυχίας κάτω από 10%. Η ερευνητική χρηματοδότηση, η οποία ανέρχεται στα 376.000 ευρώ, θα στηρίξει έρευνα αιχμής και θα παρέχει χρηματοδότηση για συμμετοχή στην έρευνα και εκπόνηση διατριβών από μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Τμήματος. Συγχαίρουμε ολόθερμα τους συναδέλφους για την επιτυχία αυτή που τιμούν το Τμήμα μας και το ΕΛΜΕΠΑ και ευχόμαστε οι ερευνητικές αυτές δράσεις να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην έρευνα και την καινοτομία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr