Αναστολή λειτουργίας του ΕΛΜΕΠΑ λόγω του σεισμού 6,3 ρίχτερ - Σε ποιες περιοχές

Αναστολή λειτουργίας του ΕΛΜΕΠΑ λόγω του σεισμού - Σε ποιες περιοχές

Αναστολή λειτουργίας του ΕΛΜΕΠΑ στη Σητεία, τον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο για το υπόλοιπο της ημέρας λόγω του σεισμού.

Λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ για το υπόλοιπο της ημέρας η λειτουργία του Πανεπιστημίου στη Σητεία, τον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, διοικητικές υπηρεσίες) αναφέρει η Πρυτανεία του Ιδρύματος προς την Πανεπιστημιακή κοινότητα.


Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση. 

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Μέχρι και στην Κύπρο έγινε αισθητός ο μεγάλος σεισμός 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε 24 χιλιόμετρα Νότια-Νοτιοανατολικά της Ζακρου, με αποτέλεσμα να εκδώσει ανακοίνωση το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του υπουργείου Γεωργίας.

Η ανακοίνωση

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:24 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=6.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ».

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Κρήτης και 600 χιλιόμετρα δυτικά της Κύπρου, σημειώνει. Προσθέτει πως παρά τη μεγάλη απόσταση του επικέντρου από την Κύπρο, ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος του νησιού κυρίως από ενοίκους ψηλών κτιρίων.

ΕΛΜΕΠΑ: Οδηγίες προς φοιτητές & καθηγητές για την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr