Γράμμα του Προέδρου του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ προς τον κ. Συρίγο

Γράμμα του Προέδρου του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ προς τον κ. Συρίγο

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

ήθελα να σας ενημερώσω για τις τελευταίες θετικές εξελίξεις που αφορούν το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας που θεωρώ πως θα συμβάλλουν σημαντικά στην βελτίωση της ελκυστικότητάς του. 


Καταρχήν ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος με τίτλο «Διοίκηση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός», το μοναδικό ΠΜΣ του Νομού Λασιθίου και ένα από τα ελάχιστα δωρεάν στην
Ελλάδα στο πιο σύγχρονο αντικείμενο της Διοίκησης, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

Το ΠΜΣ μας δέχθηκε φέτος 90 αιτήσεις υποψηφίων και είχε το εντυπωσιακό ποσοστό του 100% στην αποδοχή αιτήσεων από τους πρώτους 20 στη λίστα των επιτυχόντων. Επομένως με βεβαιότητα κατατάσσεται ανάμεσα στα μεταπτυχιακά με τη μεγαλύτερη ζήτηση στη Κρήτη ήδη από το πρώτο έτος λειτουργίας του [1].

Σημαντική επιτυχία του Τμήματος αποτελεί η πρόσφατη τελετή αναγόρευσης του Καθ. Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματός μας, στην οποία παρευρέθηκαν Πρυτανικές αρχές και από τα τρία Πανεπιστήμια της Κρήτης και καλύφθηκε τηλεοπτικά από το ΚΡΗΤΗ TV [2].

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό για την πορεία του Τμήματός μας είναι το γεγονός πως το Τμήμα ΔΕΤ κατέλαβε την δεύτερη θέση πανελλαδικά για τις επιδόσεις του στην Έρευνα ανάμεσα σε 34 Περιφερειακά Τμήματα Οικονομικής κατεύθυνσης στην Ελλάδα [3].

Η προσωπική μου γνώμη για να βελτιωθεί η ελκυστικότητα αξιόλογων Τμημάτων όπως εκείνου στον Άγιο Νικόλαο, είναι να γίνει ανακατανομή των θέσεων στα Πανεπιστήμια ώστε να μην εμφανιστεί του χρόνου μεγάλος αριθμός κενών θέσεων σε αξιόλογα Πανεπιστήμια της Περιφέρειας. Ένα αντικειμενικό κριτήριο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ανακατανομή των εισαχθέντων είναι τα μέλη ΔΕΠ του κάθε Τμήματος.

Σήμερα, δυστυχώς υπάρχουν Τμήματα με 10 μέλη ΔΕΠ που διαθέτουν στα 4 πρώτα έτη φοίτησης ακόμα και πάνω από 1000 ενεργούς φοιτητές (αναλογία φοιτητών ανά μέλος ΔΕΠ > 100) με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να τους εκπαιδεύσουν, οπότε τουλάχιστον σε αυτά θα μπορούσε να υπάρχει σχετική μείωση [4].

Σας ευχαριστώ

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Δρ. Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής
Πρόεδρος Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

[1] https://mst.hmu.gr/to-pms-toy-tmimatos-mas-katatassetai-anamesa-sta-metaptychiaka-me-ti-megalyteri-zitisi-sti-kriti/
[2] https://mst.hmu.gr/teleti-anagoreysis-toy-kath-konstantinoy-zopoynidi-se-epitimo-kathigiti-toy-tmimatos-dioikitikis-epistimis-kai-technologias/
[3] https://mst.hmu.gr/epidoseis-erevna-perifereiakon-tmimaton/
[4] https://mst.hmu.gr/i-vasi-eisagogis-kai-i-meiosi-eisakteon-sta-ellinika-panepistimia/

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr