ΕΛΜΕΠΑ: Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα Χανιά καλωσορίζει τους 186 πρωτοετείς φοιτητές του

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ στα Χανιά καλωσορίζει τους 186 πρωτοετείς φοιτητές του

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» ο Καθ. Ιωάννης Χατζάκης Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ):

Η ανακοίνωση των φετινών αποτελεσμάτων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια διαμορφώνει ένα νέο τοπίο, προσαρμοσμένο στις τελευταίες μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην ανώτατη εκπαίδευση σε σχέση με την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ). Τα αποτελέσματα έφεραν εκπλήξεις, καθώς υπήρξαν πολλά τμήματα κυρίως στα περιφερειακά ιδρύματα με μηδενικό ή μονοψήφιο αριθμό εισακτέων και ιδιαίτερα χαμηλή πληρότητα κάτω του 50%.


Ωστόσο, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στα Χανιά ανέδειξε την αξία του μέσα από τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2021, καθώς α) συμπληρώθηκαν με επιτυχόντες και οι 186 θέσεις του, β) ανέβασε τη βάση του κατά 37% σε σχέση με το 2020, γ) έχει βάση υψηλότερη από την ΕΒΕ, δ) δηλώθηκε ως πρώτη επιλογή από 103 επιτυχόντες από ημερήσια Γενικά Λύκεια, και ε) ο πρώτος εισακτέος του είχε βαθμολογία μεγαλύτερη από 17.000 μόρια. Μια πραγματική ιστορία επιτυχίας (success story) από ένα Τμήμα που από το 2019 αποτελεί μοναδικό προορισμό για όσους αγαπούν τα ηλεκτρονικά και θέλουν να σπουδάσουν το εξαιρετικό αυτό αντικείμενο και να αποκτήσουν στο υψηλότερο επιστημονικό επίπεδο τις γνώσεις και δεξιότητες του Ηλεκτρονικού Μηχανικού.

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ συνεχίζει στα Χανιά μια παράδοση δεκαετιών στις σπουδές της ηλεκτρονικής επιστήμης και των σχετικών τεχνολογιών αιχμής. Είναι ένα σύγχρονο πανεπιστημιακό τμήμα 5ετούς φοίτησης, που έχοντας στην ιστορία του πολλές μεταρρυθμίσεις σε διαφορετικά επίπεδα της ανώτατης εκπαίδευσης, σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστημιακά τμήματα της Κρήτης και της χώρας, παρέχοντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, διεξάγοντας πρωτοποριακή ερευνητική  δραστηριότητα στους πιο σύγχρονους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, και αποζητώντας την αριστεία σε κάθε του δράση.

Την ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών Φοιτητών 2021-2022 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ αποτελεί συστατικό στοιχείο της πόλης των Χανίων, καθώς είναι θεμελιωμένο μέσα στην ιστορία της και μετεξελίσσεται διαρκώς, προκειμένου να καλύψει όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις της πληροφορικής, της ηλεκτρονικής, των υπολογιστών, των τηλεπικοινωνιών και των αυτοματισμών, και ταυτόχρονα να αποδώσει τους καλύτερους Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς που δημιουργούν, συντηρούν και εξελίσσουν στέρεες υποδομές στα Χανιά, στην Κρήτη, στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Η εμβληματική προσφορά του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ περιλαμβάνει τη συνεργασία με τις μονάδες εθνικής άμυνας που φιλοξενούνται στα Χανιά, την υποστήριξη δύο Εθνικών Ερευνητικών Υποδομών και τη διαχείριση από δικό του Καθηγητή τόσο του εγκεκριμένου από την Ευρωπαϊκή Ένωση «Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ATHENA» όσο και του προγράμματος Erasmus για ολόκληρο το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι είναι το μόνο Πανεπιστήμιο της Κρήτης που λειτουργεί τόσο αποκεντρωμένα εκτεινόμενο και στους τέσσερις νομούς του νησιού.

Κοντά στις πολύ υψηλού επιπέδου προπτυχιακές σπουδές, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για τη διεξαγωγή έρευνας υψηλής ποιότητας, προσφέροντας 2 πολύ δυναμικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, συμμετέχοντας σε ένα δια-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, υποστηρίζοντας περισσότερους από 30 υποψήφιους διδάκτορες στο πλαίσιο του αυτόνομου Προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών του, και φιλοξενώντας στα ερευνητικά εργαστήρια του περισσότερους από 15 μεταδιδακτορικούς συνεργάτες.

Στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η ΕΒΕ, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ έδειξε ότι έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των υποψηφίων και των οικογενειών τους καθώς αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για σπουδές στη μαγευτική πόλη των Χανίων.

Ως Πρόεδρος του Τμήματος, και εκ μέρους όλου του εκπαιδευτικού, ερευνητικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού του, συγχαίρουμε τους νέους φοιτητές μας για την επιτυχία τους και ευχαριστούμε τους ίδιους και τις οικογένειες τους για την εμπιστοσύνη τους. Υποσχόμαστε ότι θα τους παρέχουμε τις καλύτερες και ποιοτικότερες σπουδές στην επιστήμη και τις τεχνολογίες του Ηλεκτρονικού Μηχανικού, όπως κάνουμε από την ίδρυση του Τμήματος. Εσείς οι φοιτητές μας είστε η φροντίδα μας, και οι απόφοιτοι μας είναι η δύναμη μας. Η φήμη του Τμήματος ακολουθεί τους πτυχιούχους μας και προκαλεί την ψήφο εμπιστοσύνης από την κοινωνία, τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Γιατί όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης «Η αριστεία δεν είναι ποτέ κάτι τυχαίο. Είναι πάντα το αποτέλεσμα υψηλής πρόθεσης, ειλικρινούς προσπάθειας και έξυπνης εκτέλεσης. Αντιπροσωπεύει την σοφή επιλογή μέσα από πολλές εναλλακτικές. Η επιλογή, όχι η τύχη, καθορίζουν τη μοίρα.». 

Είσαι φοιτητής του ΕΛΜΕΠΑ, ενημερώσου εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr