Απόφαση της Συγκλήτου του ΕΛΜΕΠΑ για την εκπαιδευτική διαδικασία

Απόφαση της Συγκλήτου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για την εκπαιδευτική διαδικασία 

Η Σύγκλητος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στη συνεδρίασή της στις 25/2/2021 συζήτησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ακαδημαϊκά Τμήματα λόγω της συνεχιζόμενης, για 3ο εξάμηνο, εξ αποστάσεως διδασκαλίας και διαπίστωσε τα εξής:

1. Είναι απολύτως απαραίτητο να ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την άμεση επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων, των κλινικών ασκήσεων, των εποπτειών, της πρακτικής άσκησης, καθώς και των  διπλωματικών/μεταπτυχιακών εργασιών στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, με φυσική παρουσία των φοιτητών, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 


2. Οι συνεχιζόμενες παρατάσεις της εξ αποστάσεως διδασκαλίας έχουν προκαλέσει σημαντικότατα προβλήματα σε πολλούς φοιτητές, οι οποίοι κινδυνεύουν να καθυστερήσουν σημαντικά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, με την απώλεια εξαμήνου/ων. Τονίζουμε ότι η αναστολή των παραπάνω εκπαιδευτικών διεργασιών με φυσική παρουσία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε πολλά Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα στα Τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Εργασίας), της Σχολής Μηχανικών (ΗΜΜΥ, Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) και της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών (Γεωπονίας). 

3. Επιβάλλεται να ληφθούν έγκαιρα από την Πολιτεία όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η νέα ακαδημαϊκή χρονιά να βρει τους φοιτητές, μετά από τρία εξάμηνα απουσίας, στις αίθουσες διδασκαλίας και στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr