Αλλεπάλληλα παράπονα φοιτητών του ΕΑΠ για την μείωση των δόσεων

Αλλεπάλληλα παράπονα φοιτητών του ΕΑΠ για την μείωση των δόσεων

Έντονη συζήτηση και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σημερινή ανακοίνωση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) που αφορά την μείωση των δόσεων για τα δίδακτρα φοίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Την ανακοίνωση του ΕΑΠ για την μείωση των δόσεων μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.


Ο επίσημος Σύλλογος Φοιτητών της ΔΕΟ με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ κο Βασίλη Καρδάση επισημαίνει τα εξής:

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, 

Μετά από αλλεπάλληλα παράπονα φοιτητών μας, ως επίσημος Σύλλογος Φοιτητών της ΔΕΟ, θα θέλαμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας αλλά και τον έντονο προβληματισμό μας για την ανακοίνωση για την καταβολή των οικονομικών δόσεων ενόψει της νέας πανεπιστημιακής χρονιάς. 

Το όλο θέμα έχει πάρει μεγάλη διάσταση και έχει θορυβήσει την φοιτητική κοινότητα εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και της περαιτέρω μείωση των μισθών.

Σας θυμίζω ότι οι φοιτητές της ΔΕΟ εκτός από ενεργοί φοιτητές, είναι εργαζόμενοι αλλά και γονείς με μεγάλες υποχρεώσεις. 

Η προσπάθεια βοήθειας από μέρους της Διοικούσας κατά την περυσινή περίοδο αλλά και τα άριστα δείγματα γραφής που έχετε δείξει μέχρι και σήμερα με τις ενέργειές σας ως νέα Διοικούσα για την ποιοτική αναβάθμιση του ΕΑΠ, μας γέμιζαν ελπίδα και αισιοδοξία για τις κινήσεις σας.

Η σημερινή ανακοίνωση για τις δόσεις και μάλιστα με πολλά κενά (πχ. δεν μιλάει για τις πιστωτικές κάρτες τι θα ισχύσει με σαφήνεια), θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μια μικρή ατυχή παρένθεση και θα δείτε το θέμα αυτό με περισσότερο σεβασμό προς τους φοιτητές, που θέλουν και προσπαθούν να πάρουν το πτυχίο τους συνεχίζοντας της σπουδές τους.

Ευελπιστούντες ότι θα διασφαλίσετε με το καλύτερο τρόπο τις σπουδές μας, παρακαλούμε όπως εφαρμοσθεί το περυσινό μοντέλο πληρωμής των διδάκτρων από το ΕΑΠ. 

(Η επιστολή όπως στάλθηκε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr)

Με εξαιρετική εκτίμηση 

Εκ του ΔΣ του ΠΑΣΥΦ ΔΕΟ 

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Μπακούρος Χρήστος Μοναστηριώτη Αντωνία

Είσαι Φοιτητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΕΑΠ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Περισσότερα νέα για το ΕΑΠ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr