ΑΠΘ και ΕΑΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) υπογράφηκε την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022, από τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, και τον αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΑΠ, καθηγητή Ευστάθιο Π. Ευσταθόπουλο, στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Στη συνάντηση για την υπογραφή του μνημονίου, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του νέου γενικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα, συμμετείχε, από την πλευρά του ΕΑΠ, ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ενώ από την πλευρά του ΑΠΘ, ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης, ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, και ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος.


Το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά, μεταξύ άλλων, την προαγωγή του εκπαιδευτικού, κοινωνικού και ερευνητικού έργου των δύο Ιδρυμάτων, την προώθηση της συμβολής τους στην κοινωνική ανάπτυξη σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και την ανάπτυξη ευρύτερων επιστημονικών και ερευνητικών συμπράξεων.

«Με μεγάλη χαρά υπογράψαμε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΑΠ. Κάθε νέα συνεργασία που συνάπτει το Πανεπιστήμιό μας με ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού ανοίγει νέους ερευνητικούς ορίζοντες και προσφέρει νέες δυνατότητες και προοπτικές στα μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας. Εξωστρέφεια, διεπιστημονικότητα, συνέργειες συνιστούν πυλώνες της αναπτυξιακής μας στρατηγικής για το Αριστοτέλειο, την οποία υλοποιούμε με συνέπεια», επισήμανε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Εκ μέρους του ΕΑΠ, ο καθηγητής Ευστάθιος Π. Ευσταθόπουλος σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό για το Πανεπιστήμιό μας  ότι αρχίζει επισήμως η συνεργασία του με το ΑΠΘ. Το ΕΑΠ έχει την ιδιαιτερότητα να έχει ως διδάσκοντες καθηγητές από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και είναι φυσιολογικό ότι από αυτό προκύπτουν ζυμώσεις, συνέργειες και συνεργασίες σε όλα τα πεδία, τόσο εκπαιδευτικές όσο και ερευνητικές. Αποτέλεσμα αυτών των συνεργειών είναι και η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των Ιδρυμάτων μας».

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ και του αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΑΠ με το νέο γενικό γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και τη φοιτητική μέριμνα.


(από αριστερά) ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής Ευστάθιος Π. Ευσταθόπουλος, ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΠΘ, καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης, και ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ, καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης.


Ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και ο αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΑΠ, καθηγητής Ευστάθιος Π. Ευσταθόπουλος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr