Στρατηγική Συνεργασία ΕΑΠ με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Στρατηγική συνεργασία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με την υλοποίηση καινοτόμων επιμορφωτικών προγραμμάτων

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, παρουσίασαν χθες (31 Μαΐου 2022), στην αίθουσα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα της, τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία τους με την ανάπτυξη και υλοποίηση τεσσάρων νέων και καινοτόμων επιμορφωτικών προγραμμάτων σε σύγχρονα θέματα γεωργικής ανάπτυξης: Βιολογική Γεωργία, Τεχνολογία Τροφίμων, Μεσογειακή Διατροφή, Υδροπονικές Καλλιέργειες. Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Κωσταντίνος Αγοραστός τόνισε την ανάγκη να ανοίξουν νέοι δρόμοι στην αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη.  


Ο Αντιπρόεδρος Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΕΑΠ, Καθηγητής Κωνσταντίνος Καραμάνης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης ανέλυσαν τους λόγους που η εκπαίδευση των αγροτών πάνω σε σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους καθίσταται επιτακτική.

Επίσης, παρουσίασαν τους τρόπους υλοποίησης των προγραμμάτων με την πιστοποιημένη μεθοδολογία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΕΑΠ, ενώ ως προς το εργαστηριακό και πρακτικό τους μέρος θα αξιοποιούνται οι εγκαταστάσεις του ΕΑΠ στην Πάτρα και της ΑΓΣ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Διευθυντής του Perrotis College Κωνσταντίνος Pότσιος ανέπτυξε το θέμα «Η σύγχρονη προσέγγιση στην εκπαίδευση για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα».

Ο Καθηγητής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής κος Αθανάσιος Γκέρτσης αναφέρθηκε στα καινοτόμα συστήματα υδροπονικών καλλιεργειών λαχανικών για ερασιτέχνες και αστούς, ενώ η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κική Ζηνοβιάδου, επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Perrotis College, παρουσίασε τις νέες τάσεις  στον κλάδο των τροφίμων.

Όλοι ανεξαιρέτως οι προαναφερθέντες τόνισαν τη σημασία και την σημειολογική αξία της επιλογής της πόλης της Λάρισας για την παρουσίαση της έναρξης των καινοτόμων προγραμμάτων στον τομέα επιμόρφωσης γεωτεχνικών και αγροτών, επειδή εκεί χτυπά η καρδιά της γεωργικής παραγωγής της χώρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την ενεργή τους παρουσία οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Βασίλειος Πινακάς (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας) και Απόστολος Μπίλλης (Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα), ο Διευθυντής Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κος Παναγιώτης Καλφούντζος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κος Δημήτριος Δεληγιάνννης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικών Θεμάτων κος Ιωάννης Διαμαντούλης και η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Κιλελέρ κα Βάνα Χλιάπη-Γκουνιαρούδη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr