ΕΑΠ: Εκατοντάδες φοιτητές διαμαρτύρονται για την αλλαγή του κανονισμού υποτροφιών

ΕΑΠ: Εκατοντάδες φοιτητές διαμαρτύρονται για την αλλαγή του κανονισμού υποτροφιών

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Φοιτητές του ΕΑΠ συνέταξαν ανοιχτή επιστολή (229 υπογραφές μέχρι στιγμής) που διαμαρτύρονται για αποκλεισμό δεκάδων φοιτητών από τη χορήγηση υποτροφιών οποίοι πρότερα θα ήταν δικαιούχοι.

Όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές, το ΕΑΠ άλλαξε αδικαιολόγητα και χωρίς καμία προειδοποίηση τα προηγούμενα δεδομένα υποτροφιών αριστείας ανεβάζοντας το όριο βαθμολογίας για τη χορήγησή τους.


Οι φοιτητές τονίζουν στην επιστολή τους «Ας μην ξεχνάμε πως η αριστεία σε όλα τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας ορίζεται ως η βαθμολογία άνω του 8,5/10. Υπονομεύεται ο θεσμός της αριστείας με κινήσεις ανάλογες αυτής» και ζητούν από τους υπευθύνους να αναθεωρήσουν την απόφαση για αυτό το ακαδημαϊκό έτος, και να αποδοθεί η υποτροφία στους δικαιούχους.

Η ανοιχτή επιστολή των φοιτητών

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

Υπό το φως των αλλαγών που ανακοινώθηκαν στις 13/05/2022 στην σελίδα του ΕΑΠ και αφορούν τα κριτήρια λήψης υποτροφίας αριστείας, οι φοιτητές του ΕΑΠ διαμαρτυρόμαστε για την αντιδεοντολογική και άκρως άδικη, ξαφνική απόφαση η οποία υπονομεύει τις προσπάθειες και τον κόπο μας. 

Το ΕΑΠ, αλλάζοντας τα προηγούμενα δεδομένα υποτροφιών αριστείας, απέκλεισε έναν μεγάλο αριθμό φοιτητών, οι οποίοι πρότερα θα ήταν δικαιούχοι της υποτροφίας αυτής. Οι φοιτητές, στην πλειονότητά τους εργαζόμενοι με οικογένειες και λοιπές υποχρεώσεις, έμειναν έκπληκτοι με την απόφαση, η οποία μάλιστα ανακοινώθηκε χωρίς καμία προειδοποίηση προς το τέλος του εαρινού εξαμήνου, έχοντας αναδρομική ισχύ για όλο το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Φοιτητές που συνειδητά αφιερώνουν τον πολύτιμο και λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους και προσπαθούν για την επίτευξη υψηλών βαθμολογιών, προκειμένου να λάβουν οικονομική ελάφρυνση για το υψηλό κόστος των σπουδών τους, δεν είχαν λάβει έγκαιρη ενημέρωση για τις νέες συνθήκες χορήγησης υποτροφιών αριστείας. Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική ύφεση της χώρας καθώς και την αύξηση του πληθωρισμού, είναι βέβαιο πως οι φοιτητές είχαν βασιστεί σε αυτήν την οικονομική βοήθεια, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ποικίλες υποχρεώσεις τους.

Δεδομένου ότι για να λάβει κανείς την υποτροφία αυτή απαιτείται, σύμφωνα με τους κανόνες του εκπαιδευτικού ιδρύματος, η εγγραφή σε δύο (2) ή τρεις (3) θεματικές ενότητες (αναλόγως το τμήμα φοίτησης), ενασχόληση ισάξια εργασίας πλήρους απασχόλησης λόγω των ιδιαίτερα απαιτητικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου, είναι δεδομένο ότι πολλοί δεν θα προέβαιναν σε τέτοια επιλογή, εάν είχαν ενημερωθεί για την αλλαγή στα κριτήρια χορήγησης υποτροφιών αριστείας. Η θέση αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι η μεγαλύτερη μερίδα των φοιτητών είναι εργαζόμενοι, με οικογένειες και για αυτό επιλέγουν την φοίτηση στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο. Εάν, όντως το ποσοστό των αριστούχων φοιτητών είναι  τόσο υψηλό, που η επιστροφή του πλήρους χρηματικού ποσού θα ήταν πράγματι οικονομικά ασύμφορη για το ίδρυμα, θα μπορούσε να επιστραφεί μέρος αυτού στους αριστούχους φοιτητές. Σε κάθε περίπτωση καμία επικοινωνία δεν έλαβε χώρα με τους φοιτητές και καμία προσπάθεια δεν έγινε ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Εφόσον αναφερόμαστε σε υποτροφία αριστείας, ποια θέση έχει το ποσοστό επί των φοιτητών ως κριτήριο αυτής και όχι συγκεκριμένη βαθμολογία; Ας μην ξεχνάμε πως η αριστεία σε όλα τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας ορίζεται ως η βαθμολογία άνω του 8,5/10. Υπονομεύεται ο θεσμός της αριστείας με κινήσεις ανάλογες αυτής. 

Είναι λυπηρό ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα να αγνοεί τις παρούσες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και τον κόσμο και να αρνείται την οικονομική ελάφρυνση φοιτητών του, που την ανέμεναν διακαώς. Εν τέλει, εάν όντως το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο επιθυμεί να προβεί σε μία τόσο κοινωνικά αλλά και εκπαιδευτικά άτοπη απόφαση, θα μπορούσε να τη θέσει σε ισχύ από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, ως είθισται, και με έγκαιρη ενημερωση ώστε να γνωρίζουν οι φοιτητές τα δεδομένα και να πράττουν αναλόγως, έχοντας υπόψη τους όλες τις συνιστώσες.  

Συνοψίζοντας, ζητάμε από τους υπευθύνους να αναθεωρήσουν την απόφαση για αυτό το ακαδημαϊκό έτος, και να αποδοθεί η υποτροφία στους δικαιούχους. Απαιτούμε το ακαδημαϊκό ίδρυμα το οποίο επιλέξαμε για τις σπουδές μας να σέβεται και να μην υποτιμά την αξιοπρέπεια των φοιτητών του και τον κόπο τους, και να μην προβαίνει σε τεχνικές εξαπάτησης.

---

Ακολουθούν 229 υπογραφές φοιτητών

---

Διαμαρτύρεται και ο Σύλλογος Φοιτητών ΔΗΔ - ΕΑΠ

ΑΡΙΣΤΟΙ ΜΕΝ, ΔΙΧΩΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΔΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΠ

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ καταγγέλλει την αιφνιδιαστική και ετεροχρονισμένη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, που έρχεται να ανατρέψει τον οικονομικό προγραμματισμό και τους κόπους εκατοντάδων φοιτητών και όλα όσα διδάσκει το ίδιο στα ψηφιακά του έδρανα περί χρηστής διοίκησης, δικαιολογημένης εμπιστοσύνης, νομιμότητας.

Αδιαφορώντας για τις συνέπειες των αποφάσεών της, με ανακοίνωσή της η ΔΕ στις 13 Μαΐου 2022, γνωστοποίησε ότι όρισε ποσοστό για τους δικαιούχους υποτροφίας αριστείας των εξαμηνιαίων προγραμμάτων που ανέρχεται στο 2% των ενεργών φοιτητών διαμορφώνοντας ανάλογα τον βαθμό βάσης για τη χορήγηση υποτροφίας, που κυμάνθηκε τελικά από 8,85 έως 9,73, ανάλογα το τμήμα,  καταστρατηγώντας έτσι με έμμεσο και ύπουλο τρόπο τη βάση του 8,5 που προβλέπει ο κανονισμός και προκαθορίζοντας τον αριθμό των δικαιούχων υποτροφίας αριστείας σε μόλις 37 άτομα, επί του συνόλου των 1.868 ενεργών φοιτητών στην περίπτωση της ΔΗΔ, με νέα βάση το 9. Κι αυτό παρότι ο κανονισμός υποτροφιών, που η ίδια η διοίκηση εκπόνησε, αναφέρει ότι δικαιούχοι υποτροφίας αριστείας είναι όσοι παρακολούθησαν 3 Θεματικές Ενότητες, στις οποίες συγκέντρωσαν βαθμό 8,5 και άνω. Να τονιστεί εδώ ότι σημαντικός αριθμός φοιτητών επιλέγει να παρακολουθήσει ταυτόχρονα τρεις Θεματικές Ενότητες (καταβάλλοντας τα αντίστοιχα δίδακτρα) ακριβώς για να κατοχυρώσει δικαίωμα στις υποτροφίες αριστείας!

Το μέτρο της ποσόστωσης περιορίζει σε τεράστιο βαθμό τον αριθμό των δικαιούχων, ενώ ο φοιτητής δεν μπορεί να γνωρίζει εξ αρχής τις προϋποθέσεις για να πετύχει υποτροφία. Το ΕΑΠ, όμως, πετυχαίνει να διαμορφώσει ένα ιστορικά χαμηλό ποσό υποτροφιών, την ίδια ώρα που έχει εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ από τις εξ αποστάσεως εξετάσεις και συναντήσεις και την ίδια ώρα που διατείνεται περίτρανα ότι η άριστη οικονομική διαχείριση της διοίκησης έχει αποφέρει εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα και διαφημίζει τις υποτροφίες στους μελλοντικούς «πελάτες» του.

Η Διοικούσα Επιτροπή δικαιολογεί με τη στάση της τη θέση μας ότι ο στόχος της είναι με ποιο τρόπο δεν θα δώσει υποτροφίες και όχι πώς θα επιβραβεύσει τους άριστους φοιτητές για τον κόπο τους και πώς θα στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους.

Την άδικη ποσόστωση, τις ασάφειες και τις συχνές, άνευ καμίας ενημέρωσης, τροποποιήσεις του κανονισμού, ο οποίος σημειωτέον πάσχει διαφάνειας και νομιμότητας στη διαδικασία εκπόνησής του, κάτι το οποίο θα καταγγελθεί στους αρμόδιους φορείς στο επόμενο διάστημα, έχει ήδη επισημάνει ο Σύλλογος Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ με δύο επιστολές του προς τα αρμόδια τμήματα και τη διοίκηση του ΕΑΠ, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση κάθε φορά ότι όλα θα γίνουν με τον πλέον αποδοτικό και ακαδημαϊκά ορθό τρόπο. Προφανώς αμέλησαν να μας ενημερώσουν ότι το «αποδοτικό» αναφερόταν στους διοικούντες και όχι στους φοιτητές!

Αντί αυτού, λοιπόν, μας ανακοινώνεται μια απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής που αφορά στην υποτροφία αριστείας, χωρίς να είναι εξαρχής γνωστοί οι όροι χορήγησής της και τα κριτήρια αυτής στους ενδιαφερόμενους και η οποία αφορά αναδρομικά όλο το έτος, καθώς ανακοινώθηκε στο τέλος του εαρινού εξαμήνου, ισχύει όμως για το προηγούμενο χειμερινό εξάμηνο και στο εξής! Οι κόποι και οι προσπάθειές των φοιτητών, αντί να γίνουν σεβαστές και να επιβραβευθούν, ακυρώνονται αναδρομικά!

Παράλληλα, το ΕΑΠ έχει ήδη αυξήσει τα μόρια των κοινωνικών κριτηρίων, κάτι για το οποίο έχουμε ήδη διαμαρτυρηθεί ως Σύλλογος στο παρελθόν, και έχει αδιαφορήσει να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Εσωτερικών για την επιχορήγηση δημοσίων υπαλλήλων-φοιτητών, στους οποίους δόθηκε, ως κίνητρο εγγραφής τους στο πρόγραμμα, η επιχορήγηση και οι οποίοι αποφοιτούν σε λίγες εβδομάδες χωρίς να πάρουν τα όσα τους υποσχέθηκαν.

Το πρόγραμμα της ΔΗΔ δημιουργήθηκε ως αντιστάθμισμα στις παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό της προκειμένου να επιμορφωθούν, καταρτιστούν και εξειδικευτούν οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας, έτσι ώστε να αναβαθμίσουν και να καταστήσουν ποιοτικότερη τη δημόσια διοίκηση. Με τις πρακτικές του ΕΑΠ και με την άρση των κινήτρων και των διευκολύνσεων, ο ίδιος ο σκοπός του προγράμματος παραβιάζεται κατάφωρα.

Διαμαρτυρόμαστε, λοιπόν, για τις άδικες αποφάσεις σας, για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθείτε για τη λήψη τους καθώς και για το γεγονός ότι οι δυσμενείς συνέπειες αυτών των αποφάσεων έχουν αναδρομική ισχύ.

Ως Σύλλογος Φοιτητών της ΔΗΔ ζητάμε:

  • Την άμεση αποκατάσταση της αδικίας και την ανάκληση της σχετικής απόφασης κατά την υπ’ αριθμόν 548/15-04-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π. και την υπ’ αριθμόν 307/12-05-2022 συνεδρίαση του ΕΛΚΕ και τη χορήγηση των υποτροφιών του ακαδημαϊκού έτους 2021-22 με τον τρόπο που ίσχυε πριν και τον οποίο γνώριζαν και είχαν υπ’ όψιν τους όλοι οι φοιτητές όταν υπέβαλαν δήλωση Θεματικών Ενοτήτων τον Αύγουστο του 2021.
  • Την κατάργηση της ποσόστωσης και την επαναφορά στο γνωστό και χωρίς εκπλήξεις κριτήριο της βαθμολογικής βάσης του 8,5 για όλες και όλους.
  • Την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας κατά την εκπόνηση των κανονισμών του ΕΑΠ με την προσήκουσα διαφάνεια και δημοσιότητα, καθώς και την εν γένει χρήση μεταβατικών διατάξεων για τους ήδη φοιτούντες.
  • Τον σεβασμό της προσπάθειας των φοιτητών και την επιβράβευση των κόπων και των επιδόσεών τους με ισότιμο, ξεκάθαρο, αποδοτικό και ακαδημαϊκά ορθό τρόπο.

Τι αποφάσισε το ΕΑΠ

Η απόφαση του ΕΑΠ που οδήγησε στις διαμαρτυρίες των ορίζει τα εξής:

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π. το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2% επί των ενεργών φοιτητών κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και στο εξής:

  • ΔΗΔ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (3Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,00 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 1.868 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΔΙΤ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (3Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 8,87 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 725 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π. και των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών για το Χειμερινό Εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π. το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2% επί των ενεργών φοιτητών κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και στο εξής:

  • LRM, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (3 Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,73 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 330 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΑΓΓ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (2Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,65 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 443 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΑΔΕ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (3+3+2Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,25 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 621 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΑΣΚ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (3Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,3 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 145 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΓΑΛ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (2Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 8,80 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 75 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΓΕΡ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (2Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 8,80 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 77 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΔΑΘ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (3Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 8,83 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 247 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΔΕΑ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (3Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,33 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 190 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΔΙΣ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (3Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,23 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 543 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΕΑΨ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (2Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,25 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 135 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΕΕΠ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (3Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,57 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 43 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΕΤΑ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (2Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,35 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 991 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΚΑΟ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (3Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,03 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 394 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΠΕΔ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (3Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,17 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 425 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΣΔΣ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (2Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,85 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 58 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΣΕΙ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (2Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,65 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 145 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

  • ΧΒΑ, Διευκρινίζεται ότι, βάσει των τελικών βαθμολογιών, στο μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεματικών ενοτήτων (2Θ.Ε.): στο χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022,  δικαιούνται υποτροφία αριστείας φοιτητές με Μέσο Όρο βαθμολογίας από 9,30 και άνω.

Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ανερχόταν σε 211 άτομα και το ποσοστό χορήγησης ορίστηκε στο 2%, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 542/17-02-2022 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

Βάσει του νέου Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, το Πανεπιστήμιο δε δύναται να κοινοποιήσει περαιτέρω στοιχεία των υποτρόφων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr