Συνάντηση Αντιπροέδρων ΕΑΠ με Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη

Συνάντηση Αντιπροέδρων ΕΑΠ με Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη είχαν ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Καραμάνης στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη διασπορά και το ρόλο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην ενίσχυση των δεσμών με τον Απόδημο Ελληνισμό. Επίσης, εκφράστηκε η αμέριστη στήριξη των ομογενών στην Ουκρανία και σημειώθηκε ότι η Διοίκηση του Πανεπιστημίου ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τις/τους Ουκρανές/Ουκρανούς φοιτήτριες/φοιτητές του Ιδρύματος προέβη σε απαλλαγή της οικονομικής συμμετοχής τους για τις Θεματικές τους Ενότητες  κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. 


Στο πλαίσιο της συζήτησης αναφέρθηκαν οι περιορισμοί και οι ιδιαιτερότητες των ομογενών στην εκπαίδευση και η συμβολή του Πανεπιστημίου ως εξ αποστάσεως Ίδρυμα στην ανάπτυξη δεσμών αμφίδρομης επικοινωνίας και διασύνδεσης. Παράλληλα, το πλήθος των εξ αποστάσεως προγραμμάτων που παρέχονται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο δύναται να αποτελέσει τη γέφυρα του Απόδημου Ελληνισμού με τις ρίζες του, την πατρίδα του. 

Επιπροσθέτως, με αφορμή την παρουσία του Ε.Α.Π. στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη με την κατάκτηση της 4η θέσης μεταξύ των 147 Ανοικτών Πανεπιστημίων από 67 χώρες και τη  συν-διοργάνωση του ετήσιου Συνεδρίου Ανοικτών Πανεπιστημίων της Ευρώπης με τίτλο “I·HE2022: Innovating Higher Education”, σε συνεργασία με την European Association of Distance Teaching Universities (EADTU), επισημάνθηκαν οι στόχοι του Ιδρύματος για συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης, εξωστρέφεια και μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού των μειονοτήτων στη μάθηση.

Η συνάντηση αυτή συμφώνησαν από κοινού ότι αποτελεί εφαλτήριο για γόνιμες συνέργειες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr