Το ΕΑΠ για 2η συνεχή χρονιά παρέχει 40 υποτροφίες για δωρεάν σπουδές σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

Το ΕΑΠ για 2η συνεχή χρονιά παρέχει 40 υποτροφίες για δωρεάν σπουδές σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

Συνεχίζεται και πλέον γίνεται θεσμός η συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Για 2η συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει  δωρεάν σπουδές σε 40 άτομα, που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (Ρομά, νυν ή πρώην φιλοξενούμενοι δομών αστεγίας, παιδικής προστασίας κ.λ.π.), στα πλαίσια των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. 


Οι συγκεκριμένες υποτροφίες δίδονται επιπλέον εκείνων που παρέχονται με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, στα πλαίσια της πολιτικής υποτροφιών του Ιδρύματος. 

Το συνολικό κόστος του προγράμματος υποτροφιών του ΕΑΠ (μαζί και με τις υποτροφίες αριστείας) ανέρχεται στα 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο. 

Τα άτομα στα οποία χορηγούνται υποτροφίες επιλέχθηκαν με κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή του Υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη, του  Γεν. Γραμματέα κ. Γιώργου Σταμάτη και του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΑΠ, Καθηγητή κ. Στάθη Ευσταθόπουλου. 

Σαράντα συμπολίτες μας (-22- νεοεισαχθέντες και -18- οι οποίοι θα φοιτήσουν στο δεύτερο έτος σπουδών τους) εξασφάλισαν δωρεάν δίδακτρα σε ποιοτικά Προγράμματα Σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης και πλέον ανήκουν στη μεγάλη φοιτητική οικογένεια του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. 

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΑΠ Καθηγητής κ. Στάθης Ευσταθόπουλος δήλωσε: 

«Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο πέραν του πλούσιου εκπαιδευτικού του έργου, επιτελεί συνάμα και ένα σημαντικό κοινωνικό έργο, προκειμένου να αναδείξει τον πρωτεύοντα ρόλο της παιδείας στη διαμόρφωση των σύγχρονων κοινωνιών και στη διασφάλιση της πολυπόθητης κοινωνικής συνοχής. 

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο των ολίγων, και είναι χρέος μας να συνδράμουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κοινωνικά ευάλωτη θέση, με δράσεις που συμπράττουν στην άρση των κοινωνικών αποκλεισμών.

Ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους της Διοίκησης, του προσωπικού και των φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΚΑ κ. Γιώργο Σταμάτη που αγκάλιασαν με θέρμη την πρωτοβουλία μας.

Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να στηρίζουμε συμπολίτες μας μέσω παρόμοιων πρωτοβουλιών, διαμορφώνοντας μια νέα κουλτούρα κοινωνικής και εκπαιδευτικής αλληλεγγύης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr