Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του ΕΑΠ (φωτό & βίντεο)

Πραγματοποίηση Εγκαινίων νέου Κτιρίου ΕΑΠ και Αναγόρευσης Ακαδημαϊκού Δημητρίου Θάνου σε Επίτιμο Καθηγητή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 η διπλή ακαδημαϊκή «Γιορτή» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, η οποία περιελάμβανε αφενός τα Εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου Κτιρίου του στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας και αφετέρου την αναγόρευση του Ακαδημαϊκού και Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ, κ. Δημήτριου Θάνου σε Επίτιμο Καθηγητή της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ιδρύματος.

Την τέλεση του Αγιασμού πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ενώ η τέως Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών κ. Σία Αναγνωστοπούλου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ/Προοδευτική Συμμαχία. Με την παρουσία τους τίμησαν τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος οι βουλευτές του Νομού, Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι των Πολιτειακών και Τοπικών Αρχών, Κοσμήτορες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, τόσο του ΕΑΠ όσο και του Πανεπιστημίου Πατρών. 


Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Καθηγητής Οδυσσέας- Ιωάννης Ζώρας έκανε αναφορά στο νέο Κτίριο, που κατασκευάστηκε με ίδιους οικονομικούς πόρους και περιλαμβάνει υπερσύγχρονα εργαστήρια. Στη συνέχεια τόνισε ότι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο δεν είναι «άλλο ένα Πανεπιστήμιο στον ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας, αλλά ένα άλλο Πανεπιστήμιο». Τόνισε ότι βρίσκεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα των ανοικτών πανεπιστημίων παγκοσμίως και έδωσε έμφαση στα ανταγωνιστικά προγράμματα σπουδών που προσφέρει και στις συνεργασίας που αναπτύσσει με άλλα Πανεπιστήμια και φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  

Η τελετή συνεχίστηκε με χαιρετισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος επεσήμανε ότι το νέο Κτίριο δεν «αποτελεί μόνο μια υπερσύγχρονη κατασκευή αλλά και εργαστήρι παραγωγής σπουδαίου πνευματικού κεφαλαίου που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας». Με αφορμή την αναγόρευση του Ακαδημαϊκού κ. Δημήτριου Θάνου σημείωσε ότι υπήρξε καθοδηγητής πολλών μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας που πρωταγωνιστούν σε παγκόσμια ερευνητικά κέντρα. Αναφερόμενος στα νέα του καθήκοντα πρότεινε να «αναζητήσουμε κοινό πεδίο βηματισμού και δράσης με το ΕΑΠ και να ενισχύσουμε τους δεσμούς με τον Απόδημο Ελληνισμό».Έκλεισε το λόγο του με την ευχή «να κάνουμε το ΕΑΠ το εργαστήρι γνώσης της Ελλάδας». 

Η τέως Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών κ. Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στην έναρξη των διαδικασιών ανέγερσης του νέου Κτιρίου μέσα σε δύσκολη οικονομική συγκυρία και εξέφρασε τα συγχαρητήρια της στη Διοίκηση του Ιδρύματος για τον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί το Πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα, έκανε αναφορά στο νόμο περί της οριοθέτησης κριτηρίων για τις υποτροφίες.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης εξέφρασε την απέραντη χαρά του επειδή ύστερα από 21 χρόνια η Σχολή στεγάζεται σε ένα υπερσύχρονο κτίριο μαζί την υπόλοιπη πανεπιστημιακή κοινότητα. Παράλληλα τόνισε ότι με την τέλεση των εγκαινίων του νέου Κτιρίου, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρό του η Αναγόρευση του Ακαδημαϊκού Δημητρίου Θάνου σε Επίτιμο Καθηγητή ως αναγνώριση της πολυετούς επιστημονικής προσφοράς του κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Κοσμητείας της Σχολής και της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις μεταδόθηκαν ζωντανά από το κανάλι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Youtube, στο σύνδεσμο: https://youtu.be/bQoUk_poHGA 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr