ΕΑΠ: Σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος

ΕΑΠ: Παίρνει αναβολή η έναρξη των αιτήσεων για το Μεταπτυχιακό «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Γραπτού και Προφορικού Λόγου»

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι, λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Πάτρα, δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατή η ενεργοποίηση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Σπουδών. "Απολογούμαστε σε όλες/όλους τις/τους ενδιαφερόμενες/ους για την αναστάτωση που προκλήθηκε" τονίζει το ΕΑΠ.

Ως εκ τούτου, η ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Γραπτού και Προφορικού Λόγου» θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Δεδομένου ότι, στο πρόγραμμα οι προσφερόμενες θέσεις για το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022 είναι 200. Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και τη συμπλήρωση των 250 αιτήσεων (200 προσφερόμενες θέσεις και 50 για επιλαχόντες/ούσες).


Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα πεδία και να υποβάλλουν τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά: 

1. Ευκρινές φωτοαντίγραφο  πτυχίου ή διπλώματος Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. ή ισότιμου ή / και αντίστοιχου πτυχίου της αλλοδαπής αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) ή το ΙΤΕ, όπως απαιτείται από τις προϋποθέσεις εισαγωγής του προγράμματος. Σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο της αλλοδαπής θα υποβάλετε ευκρινές φωτοαντίγραφο υπό την προϋπόθεση ότι το έγγραφο έχει επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο και θα συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση καθώς και από την αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) ή το ΙΤΕ. Επίσης, σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο ΚΑΤΕΕ 2ετούς φοίτησης απαιτείται ισοτιμία από το Τ.Ε.Ι.

2. Πιστοποιητικά (ευκρινή φωτοαντίγραφα) που να τεκμηριώνουν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα σπουδών. Συγκεκριμένα, για την πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας, απαιτείται η υποβολή αντιγράφου του ξενόγλωσσου τίτλου που κατέχετε (π.χ. First Certificate κ.ά.) τουλάχιστον επιπέδου Β2 υπό την προϋπόθεση ότι το έγγραφο έχει επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο και θα συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση ή με προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης, στην οποία θα αναφέρεται το επίπεδο της γνώσης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε κάθε πρόγραμμα.

*Οι προϋποθέσεις εισαγωγής του προγράμματος είναι διαθέσιμες εδώ.

3. Ευκρινές φωτοαντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας. Μόνο στην περίπτωση που δεν διαθέτετε αστυνομική ή άλλου είδους (π.χ. στρατιωτική ή σωμάτων ασφαλείας) ταυτότητα, υποβάλλετε ευκρινές φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου εντύπου πιστοποίησης ταυτοπροσωπίας. 

4. Μια (1) φωτογραφία τύπου ταυτότητας.

Αιτήσεις στις οποίες δεν θα έχουν υποβληθεί τα έγγραφα προϋποθέσεων εισαγωγής στο πρόγραμμα θα απορρίπτονται.

Παράλληλα, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η καταβολή της οικονομικής σας συμμετοχής, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο με χρήση του κωδικού πληρωμής, ο οποίος θα εμφανιστεί στην οθόνη σας, αφού προχωρήσετε σε επιτυχή υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησής σας (τον κωδικό πληρωμής θα τον βρείτε στο πάνω μέρος της σελίδας επιβεβαίωσης επιτυχούς υποβολής της ηλεκτρονικής σας αίτησης).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr