ΕΑΠ: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία 6.103 φοιτητών - Μέσω ταχυδρομείου η αποστολή του πτυχίου

ΕΑΠ: Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία 6.103 φοιτητών - Μέσω ταχυδρομείου η αποστολή του πτυχίου

Ένα Σαββατοκύριακο, αφιερωμένο στις Ορκωμοσίες και τις Τελετές Απονομής Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών της «νέας γενιάς» επιστημόνων που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ήταν το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Έτσι, διαδικτυακά και μέσω live streaming, λόγω των έκτακτων συνθηκών που συνεχίζονται στη χώρα από την πανδημία του COVID 19, έγιναν το Σάββατο, 13 Μαρτίου και την Κυριακή, 14 Μαρτίου οι Ορκωμοσίες και οι Τελετές Απονομής Μεταπτυχιακών Τίτλων Ειδίκευσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου που αφορούν το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Συγχαρητήρια έδωσαν με τις ομιλίες τους στους αποφοίτους των Προγραμμάτων Σπουδών του Ε.Α.Π. και τις οικογένειές τους, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, οι τρεις Αντιπρόεδροι του Ιδρύματος, ο Καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος και οι Αναπληρωτές Καθηγητές Κωνσταντίνος Καραμάνης και Γεώργιος Σκρουμπής, οι τρεις Κοσμήτορες των Σχολών του, Καθηγητές Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Αντώνιος Λιοναράκης και Αθανάσιος Μιχιώτης και ο Ομότιμος καθηγητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών Δημήτριος Ζευγώλης.


Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Ε.Α.Π. μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους νέα καινοτόμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα, ενώ το Ίδρυμα είναι στην ευτυχή θέση να παρουσιάσει την δική του πανεπιστημιακή εφημερίδα με το όνομα «Open2U», η οποία θα είναι μια μηνιαία έκδοση πληροφόρησης και θα κυκλοφορήσει το επόμενο δεκαήμερο.

 «Εκ μέρους της Διοίκησης του Ε.Α.Π., των Καθηγητών και του Διοικητικού Προσωπικού και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας θέλω να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήρια μου στους αποφοίτους και στις οικογένειές τους για την απόκτηση των τίτλων τους» είπε στην ομιλία του ο κ. Ζώρας. «Το Ε.Α.Π. είναι ένα Πανεπιστήμιο που συνεχώς βελτιώνει τη θέση του συστηματικά και σε όλα τα επίπεδα, στο επιστημονικό, το ακαδημαϊκό και το διοικητικό. Σύντομα δε, θα βελτιώσει τις υποδομές του και το επιστημονικό επίπεδο σπουδών του» ανέφερε.

 «Πρόσφατα το Ίδρυμά μας πέτυχε το στόχο του και  με την αντικατάσταση των εξετάσεων που δίνονταν κάθε  χρόνο σε εξετάσεις εξ αποστάσεως λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, κάτι που δέχτηκε τα θετικά σχόλια των φοιτητών και φοιτητριών του για την επιτυχημένη διαδικασία που ακολουθήθηκε» είπε ο κ. Ζώρας.  «Το πτυχίο του Ε.Α.Π. έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα στο κοινωνικό και επιστημονικό γίγνεσθαι της χώρας μας και οι απόφοιτοί του είναι πρεσβευτές και πλέον εκπρόσωποί του, καθώς εκφράζουν και μεταφέρουν τις απόψεις του και το κύρος του. Φέρουν δε ευθύνη για την προβολή του αφού το τίμησαν και τους τίμησε» κατέληξε ο  Πρόεδρος του Ε.Α.Π. και έδωσε τα θερμά συγχαρητήρια του στο ακαδημαϊκό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Ιδρύματος .

«Το Ε.Α.Π. έχει αναγνωριστεί και σε Διεθνές επίπεδο και βρίσκεται σε συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισης των Προγραμμάτων του» είπε από την πλευρά του στην ομιλία του ο κ. Ευσταθόπουλος. «Ήδη δρομολογείται η λειτουργία νέων   Προγραμμάτων σε σύγχρονα επιστημονικά αντικείμενα, αλλά και περαιτέρω ενίσχυση όσων ήδη προσφέρονται. Παράλληλα οργανώνονται δράσεις διασύνδεσης των αποφοίτων του αλλά και συνεργασίες με άλλα Πανεπιστήμια σε κοινές δράσεις που στοχεύουν στη διεθνοποίηση του Ε.Α.Π.».

O Αντιπρόεδρος Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Γεώργιος Σκρουμπής ευχήθηκε συγχαρητήρια στους φοιτητές για την επιτυχή κατάληξη των σπουδών τους τονίζοντας ότι «η λήψη του πτυχίου σας, ήταν το επιστέγασμα μιας ώριμης και συνειδητής επιλογής σας. Το Ε.Α.Π. είναι ένα Παν/μιο «Ανοικτό» στην κοινωνία, «Ανοικτό» σε ιδέες, «Ανοικτό» σε προτάσεις, έτσι ώστε όλοι να γίνουμε καλύτεροι και να πετύχουμε το στόχο μας». 

Επίσης ο Αντιπρόεδρος Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Καραμάνης τόνισε στους φοιτητές και στις οικογένειές τους ότι είναι άξιοι συγχαρητηρίων και ότι «οι απόφοιτοι του Ε.Α.Π. αποτελούν τη μεγάλη δύναμη και προβολή της συστηματικής και πρωτοποριακής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία συμβάλλει στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας μας».

Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 13 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η Ορκωμοσία Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και η Απονομή Μεταπτυχιακών Τίτλων Ειδίκευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστήμων (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές 2.591) αντίστοιχα και της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (972).

 Η έναρξη της διαδικασίας έγινε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Ε.Α.Π., του Αντιπροέδρου Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Καραμάνη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών ο Κοσμήτοράς της, Καθηγητής κ. Αντώνης Λιοναράκης και εκ μέρους της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας ο Κοσμήτοράς της, Καθηγητής κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης. 

 Την Κυριακή 14 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η Ορκωμοσία και Απονομή Μεταπτυχιακών Τίτλων Ειδίκευσης της Σχολής Κοινωνικών Επιστήμων (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές 2.432) και η Απονομή Μεταπτυχιακών Τίτλων Ειδίκευσης της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών (μόνο μεταπτυχιακοί φοιτητές 108).

Η έναρξή της τελετής έγινε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Ε.Α.Π., των Αντιπροέδρων Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητή κ. Ευστάθιου Ευσταθόπουλoυ και Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γεώργιου Σκρουμπή. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Καθηγητή κ. Αθανάσιο Μιχιώτη και τον Ομότιμο καθηγητή κ. Δημήτριο Ζευγώλη της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών.    

Η ίδια μέθοδος ακολουθήθηκε και τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου, ενώ οι απόφοιτοι/ες αλλά και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος/η  για τις Τελετές, τις παρακολούθησε ζωντανά από το επίσημο κανάλι του Ε.Α.Π. στο youtube.

Έτσι, κατά τη διάρκεια των Τελετών ακούστηκαν τα ονόματα των αποφοίτων ανά Σχολή. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί η αποστολή των Πτυχίων και των συνοδευτικών εγγράφων σε κάθε απόφοιτη/το μέσω συνεργαζόμενης με το Ε.Α.Π. εταιρίας ταχυμεταφορών, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση εκ μέρους τους.

Άλλοι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να παρακολουθήσουν τις Τελετές στους παρακάτω συνδέσμους:

Σαββάτου

Κυριακής

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr