ΕΑΠ: Πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά οι Τελετές Απονομής Μεταπτυχιακών

ΕΑΠ: Πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά οι Τελετές Απονομής Μεταπτυχιακών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν, οι Τελετές Απονομής Μεταπτυχιακών Τίτλων Ειδίκευσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020. 

Διαδικτυακά «παρέλαβαν» χθες Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 1146 απόφοιτοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου τους τίτλους των Μεταπτυχιακών Σπουδών τους, καθώς οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει την υφήλιο, οδήγησαν τελικά τις εξ αποστάσεως σπουδές, ένα «βήμα» μακρύτερα. Έτσι, ως το Ίδρυμα που κατεξοχήν προσφέρει εξ αποστάσεως σπουδές στην Ελλάδα και μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης «ηλεκτρονικής» εξεταστικής περιόδου στη χώρα, το ΕΑΠ προχώρησε χθες μέσω του Διαδικτύου και στις «ηλεκτρονικές» απονομές των Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών στους αποφοίτους του.


Οι Τελετές Απονομής Μεταπτυχιακών Τίτλων Ειδίκευσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, έγιναν για όσες/όσους φοιτήτριες/τές ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις έως και τον Μάϊο του 2020, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναγνώστηκαν τα ονόματα των αποφοίτων ανά Σχολή, οι οποίοι και τις επόμενες ημέρες θα παραλάβουν μέσω συνεργαζόμενης με το ΕΑΠ εταιρίας ταχυμεταφορών, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση, τα πτυχία τους. 

Η Τελετή Απονομών Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Καθηγητή Οδυσσέα- Ιωάννη Ζώρα, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των Μεταπτυχιακών Σπουδών σήμερα. Όπως εξήγησε, διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία πολλοί μιλούν για «λυκειοποίηση» του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών πολλών ΑΕΙ, κάτι που αναγκαστικά οδηγεί σε αύξηση του ενδιαφέροντος για συνέχεια των σπουδών σε σύγχρονα επιστημονικά αντικείμενα. «Έτσι», συνέχισε, «κεντρικός πυλώνας στήριξης της ακαδημαϊκής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα, είναι τα καινοτόμα μεταπτυχιακά προγράμματα υψηλής ποιότητας και αξίας, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς εργασίας».

Ο κ. Ζώρας αναφέρθηκε ειδικά στην επικαιροποίηση των επιστημονικών αντικειμένων που προσφέρει το ΕΑΠ, ενώ ανακοίνωσε και μια αύξηση των εγγραφών στα προγράμματα του Ιδρύματος φέτος κατά 37% σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με χαιρετισμό του Αντιπροέδρου Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητή κ. Ευστάθιου Ευσταθόπουλoυ, ο οποίος συνεχάρη τους αποφοίτους, ενώ μίλησε για τις σύγχρονες σπουδές που προσφέρονται σήμερα στο ΕΑΠ και το κύρος που συνοδεύει στην αγορά εργασίας τους αποφοίτους τους. «Στις συνθήκες της πανδημίας κάναμε μια ακόμη εξ αποστάσεως διαδικασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σας νοιώθουμε κοντά μας, γιατί και σας νοιώθουμε κοντά μας και όλοι σας είστε ο λόγος ύπαρξης του ΕΑΠ, από το οποίο θα έχετε πάντα την υποστήριξη του σε όλη τη ζωή σας» είπε στην ομιλία του, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Ιδρύματος, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Σκρουμπής.

Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (ΣΚΕ) καθηγητής κ. Αθανάσιος Μιχιώτης ο οποίος και έδωσε τα συγχαρητήρια του στους 469 απόφοιτους των προγραμμάτων της.

Στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών (ΣΑΕ) απεύθυνε χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας Εμμανουήλ Κουτούζης με τους απόφοιτους της να φτάνουν τον αριθμό των 553, ενώ στη Σχολή Θετικών επιστημών (ΣΘΕΤ) χαιρετισμό απεύθυνε ο Κοσμήτοράς της καθηγητής κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης που έδωσε επίσης τα συγχαρητήρια του, στους 124 αποφοίτους της. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr