Αιτήσεις ΕΑΠ: 18 Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες με έναρξη σπουδών τον Οκτώβριο του 2020

Αιτήσεις ΕΑΠ: 18 Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες με έναρξη σπουδών τον Οκτώβριο του 2020

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Φοίτηση σε Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την απόφαση της υπ’ αριθ. 487/27.08.2020 Συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής, προσφέρει 18 Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες με έναρξη σπουδών τον Οκτώβριο του 2020.


  • Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΕΑΠ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, από την 8η Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12.00 μεσημβρινή, έως τη 16η Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12.00 μεσημβρινή.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την απόφαση της υπ’ αριθ. 487/27.08.2020 Συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής, προσφέρει 18 Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες με έναρξη σπουδών τον Οκτώβριο του 2020, ως ακολούθως:

Θεματικές Ενότητες ετήσιας διάρκειας

 

Προπτυχιακού επιπέδου

ECTS

ΔΕΟ10

Βασικές Αρχές Δικαίου και Διοίκησης

20

ΔΕΟ24

Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική

20

ΦΥΕ41

Η Εξέλιξη των Ιδεών στις Φυσικές Επιστήμες

20

 

Μεταπτυχιακού επιπέδου

ECTS

ΕΚΕ51

Σχεδιασμός, διοίκηση, αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων

18

ΕΚΕ52

Σύγχρονες προσεγγίσεις της εκπαίδευσης ενηλίκων

30

ΕΚΕ53

Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων/Εκπαιδευτική Ηγεσία

22

ΕΚΠ62

Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων

20

ΕΚΠ63

Διδακτική των Φυσικών Επιστημών

20

ΕΚΠ64

Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

20

ΕΚΠ65

Ανοικτή και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

20

ΕΚΠ67

Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία

20

ΚΦΕ60

Φυσικές Επιστήμες: Ιστορία, Επιστημολογία και Εκπαιδευτική Μεθοδολογία

20

ΜΣΜ81

Ιστορική Εξέλιξη & Διδακτική των Μαθηματικών

20

Θεματικές Ενότητες εξαμηνιαίας διάρκειας – Φοίτηση στο χειμερινό εξάμηνο

 

Προπτυχιακού επιπέδου

ECTS

ΔΗΔ13

Ελληνικό Διοικητικό Σύστημα

10

ΔΗΔ23

Βασικές Αρχές Διοίκησης

10

 

Μεταπτυχιακού επιπέδου

ECTS

ΑΔΕ51

Γενικές αρχές της σύγχρονης γλωσσολογίας για εκπαιδευτικούς

10

ΑΔΕ52

Η σχέση της Αρχαίας με τη Νέα Ελληνική και η διδασκαλία της γλώσσας στο σχολείο

10

LRM54

Γλωσσική Διδασκαλία για Παιδιά με Προσφυγικό ή Μεταναστευτικό Υπόβαθρο/

Language Teaching for Children with Refugee or Migrant Background (Διδάσκεται στα αγγλικά)

10


  • Η προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
  • Η δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένων Θεματικών Ενοτήτων (Θ.Ε.) πραγματοποιείται χωρίς την υποχρέωση της εγγραφής σε ολόκληρο το Πρόγραμμα Σπουδών και οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης Θεματικής Ενότητας (προπτυχιακής ή μεταπτυχιακής).
  • Οι προϋποθέσεις εισαγωγής, το διδακτικό υλικό και οι συμβατικές υποχρεώσεις των φοιτητών (εργασίες, δραστηριότητες, εξετάσεις) είναι κοινές με αυτές των φοιτητών που παρακολουθούν τη Θ.Ε. στο πλαίσιο ενός Προγράμματος Σπουδών.
  • Το σύνολο των μεμονωμένων Θ.Ε. που θα δηλωθούν ανά εξάμηνο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 ECTS και αντιστοίχως τα 60 ECTS ανά ακαδημαϊκό έτος.
  • Οι φοιτητές που είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε Πρόγραμμα Σπουδών του ΕΑΠ, δεν δύναται να επιλέξουν μεμονωμένα Θ.Ε. του Προγράμματος, στο οποίο φοιτούν.
  • Οι οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την εγγραφή, υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eap.gr.
  • Μετά τον έλεγχο των αιτήσεων θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαχθέντων. Η ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί την 28η Σεπτεμβρίου 2020.
  • Οι φοιτητές συμμετέχουν στις δαπάνες των σπουδών τους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6, του άρθρου 5 του Ν.2552/97.

Λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες ή για προγραμματισμένο ραντεβού είτε ηλεκτρονικά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε τηλεφωνικώς στα τηλέφωνα: 2610 367 300, 2610 367 600 με το Τμήμα Μητρώου, αλλά και με το Παράρτημα του ΕΑΠ στην Αθήνα αντιστοίχως στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και στο τηλέφωνο: 210 9097229.

Η άντληση των οδηγιών και των εντύπων για την επιλογή των υποψηφίων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου.

Δικαιολογητικά εγγραφής

Δικαιολογητικά εγγραφής στις Θεματικές Ενότητες: ΔΕΟ 10 , ΔΕΟ 24 , ΔΗΔ 13 , ΔΗΔ 23 , ΦΥΕ 41

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλλετε ηλεκτρονικά (σε αρχεία pdf μέγιστου μεγέθους 4 MB ανά αρχείο για τα έγγραφα και σε μορφή jpg/png για τη φωτογραφία) είναι τα ακόλουθα:

i. Ευκρινές φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμου ή αντίστοιχου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού.

- Σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο  της  αλλοδαπής  θα  υποβάλλεται αντίγραφο, υπό την προϋπόθεση ότι το έγγραφο έχει επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο και θα συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση. Επισημαίνεται ότι απολυτήρια με γενικό βαθμό κάτω του δέκα (10) θα πρέπει να συνοδεύονται από βεβαίωση πρόσβασης, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί στο αντίστοιχο πεδίο μαζί με το απολυτήριο, σε ένα ενιαίο αρχείο.

ii. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 η οποία θα φέρει τρέχουσα ημερομηνία δήλωσης και θα αναγράφεται το Α.Φ.Μ. και η Δ.Ο.Υ. στην οποία ανήκετε. Στην ίδια υπεύθυνη δήλωση, θα πρέπει να αναφέρεται ότι: «δεν είμαι εγγεγραμμένος/η σε οποιοδήποτε πτυχιακό τμήμα ή πρόγραμμα σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ημεδαπής».

iii. Δελτίο ταυτότητας. Μόνο στην περίπτωση που δεν διαθέτετε αστυνομική ή άλλου είδους (π.χ. στρατιωτική ή σωμάτων ασφαλείας) ταυτότητα, υποβάλετε διαβατήριο ή άλλο έντυπο πιστοποίησης ταυτοπροσωπίας.

iv. Φωτογραφία τύπου ταυτότητας (έγχρωμη).

Δικαιολογητικά εγγραφής στις Θεματικές Ενότητες: LRM 54 , ΑΔΕ 51 , ΑΔΕ 52 , ΕΚΕ 51 , ΕΚΕ 52 , ΕΚΕ 53 , ΕΚΠ 62 , ΕΚΠ 63 , ΕΚΠ 64 , ΕΚΠ 65 , ΕΚΠ 67 , ΚΦΕ 60 και ΜΣΜ 81

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλλετε ηλεκτρονικά (σε αρχεία pdf μέγιστου μεγέθους 4 MB ανά αρχείο για τα έγγραφα και σε μορφή jpg/png για τη φωτογραφία) είναι τα ακόλουθα:

i. Πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ ή ισότιμο ή/και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) ή το ΙΤΕ, όπως απαιτείται από τις προϋποθέσεις εισαγωγής για κάθε πρόγραμμα που εντάσσεται η ΘΕ επιλογής σας. Σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο της αλλοδαπής θα αποστέλλεται Πτυχίο ή δίπλωμα, υπό την προϋπόθεση ότι το έγγραφο έχει επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο και θα συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση. Επίσης σε περίπτωση που πρόκειται για τίτλο ΚΑΤΕΕ 2ετούς φοίτησης απαιτείται ισοτιμία από το Τ.Ε.Ι.

ii.ii. Πιστοποιητικά που να τεκμηριώνουν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα σπουδών όπου εντάσσεται η ΘΕ επιλογής σας, όπως για την πιστοποίηση γνώσης ξένης γλώσσας, πρέπει να αποστείλετε τον ξενόγλωσσο τίτλο που κατέχετε (π.χ. First Certificate κ.ά.) ή υπεύθυνη δήλωση (για όσους δεν είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γνώσης ξένης γλώσσας) όπου να αναφέρεται ότι γνωρίζετε επαρκώς μια ξένη γλώσσα, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του προγράμματος. Από την υπεύθυνη δήλωση εξαιρείται η ΘΕ LRM54, για την παρακολούθηση της

οποίας απαιτείται η προσκόμιση συγκεκριμένου τίτλου που να πιστοποιεί τη γνώση της

αγγλικής γλώσσας και το πρόγραμμα.

iii. Δελτίο ταυτότητας Μόνο στην περίπτωση που δεν διαθέτετε αστυνομική ή άλλου είδους (π.χ. στρατιωτική ή σωμάτων ασφαλείας) ταυτότητα, υποβάλετε διαβατήριο ή άλλο έντυπο πιστοποίησης ταυτοπροσωπίας.

iv. Φωτογραφία τύπου ταυτότητας (έγχρωμη).


Για να ενημερωθείτε για τους τρόπους καταβολής της οικονομικής συμμετοχής πατήστε εδώ.


Για να υποβάλετε αίτηση πατήστε εδώ.


Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr