Επιστολή Συλλόγου Διδασκόντων ΕΑΠ για το θέμα της συγκρότησης των τριμελών επιτροπών αξιολόγησης των υποψήφιων μελών ΣΕΠ

Επιστολή Συλλόγου Διδασκόντων ΕΑΠ για το θέμα της συγκρότησης των τριμελών επιτροπών αξιολόγησης των υποψήφιων μελών ΣΕΠ

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Μετά την σοβαρή καταγγελία από το ΔΣ του Ενιαίου Φορέα Μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ, για τη αλλοίωση των προτάσεων των Κοσμητειών για τις επιτροπές αξιολόγησης υποψηφίων ΣΕΠ, που με επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΔΕ του ΕΑΠ, Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα, ζητάνε να διορθώσει η ΔΕ του ΕΑΠ την απόφαση, σύμφωνα με τη συζήτηση που πραγματικά έγινε και να εντάξει στην απόφαση μόνο τις αποφάσεις των Κοσμητειών, όπως αυτές εγκρίθηκαν, ο ΣΔΕΑΠ (Σύλλογος Διδασκόντων στο ΕΑΠ), με επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΑΠ, ζητάει απαντήσεις στα σοβαρά ζητήματα που έθεσε ο Ενιαίος Φορέας Μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ, λόγω του ότι θίγεται σοβαρά η αξιοπιστία της επικείμενης αξιολόγησης των υποψηφίων ΣΕΠ.

Η Επιστολή του ΣΔΕΑΠ:


"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Αξιότιμα μέλη της Δ.Ε. του ΕΑΠ, με ανησυχία διαβάσαμε την επιστολή Ενιαίου Φορέα Μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ αναφορικά με την τελική συγκρότηση των τριμελών επιτροπών αξιολόγησης των υποψήφιων μελών ΣΕΠ για την επόμενη τριετία (2020- 2023).

Η επιστολή θέτει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, την κρισιμότητα των οποίων είχαμε επισημάνει και εμείς στην προηγούμενη επιστολή μας (23/2/2020). Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για αλλοίωση των αποφάσεων των Κοσμητειών επισημαίνοντας:

  1. τον ορισμό στις εν λόγω Επιτροπές εξωτερικών μελών ΔΕΠ που ταυτόχρονα είναι υποψήφιοι σε άλλες ΘΕ,
  2. τον ορισμό αρκετών εξωτερικών μελών ΔΕΠ ακατάλληλων βάσει γνωστικού αντικειμένου και
  3. τον αποκλεισμό ακόμη και μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ τα οποία από το νόμο ορίζονται κατά προτεραιότητα και ενώ η συμμετοχή τους έχει μηδενικό κόστος για το ΕΑΠ.

Επειδή, από τη δημοσιοποίηση της εν λόγω επιστολής φαίνεται ότι τίθενται σημαντικά ζητήματα αξιοπιστίας της επικείμενης αξιολόγησης των υποψηφίων ΣΕΠ, αναμένουμε την απάντησή σας στις αιτιάσεις αυτές."

Με εκτίμηση

Το ΔΣ των ΣΔΕΑΠ

Πέρσα Αποστολή Πρόεδρος
Μανώλης
Αρκολάκης Αντιπρόεδρος
Γιάννα Κατσιαμπούρα Γραμματέας
Στέλλα
Σουβατζή Ταμίας
Λάρα Σκουρλά Μέλος

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr